ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Νότια Παράκαμψη: Ο λόγος πάλι στην περιφέρεια

Για την αναγκαιότητα της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης έχουν ειπωθεί πολλά και όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί σαν έργο.

Για να μη προκύψει καμιά οικοδομή στο «διάβα» της παράκαμψης, που θα ματαίωνε στην ουσία το έργο, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις μέχρι τον Μάρτη του 2018, οπότε λήγει και η τελευταία προθεσμία αναστολής οικοδομικών εργασιών στην εν λόγω περιοχή.

Πρώτη ενέργεια λοιπόν που θα πρέπει να γίνει από πλευράς του φορέα του έργου, δηλ. της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου είναι η εντολή προς τους μελετητές για τη κτηματογράφηση και τη σύνταξη των σχετικών κτηματολογικών πινάκων.

Πρόσφατα ο κ. Βαλσαμίδης, σαν αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, είπε -και σωστά- ότι προκειμένου να δοθεί η παραπάνω εντολή χρειάζονται δύο πράγματα: 1ον Η αντικατάσταση ενός εκ των μελετητών, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης και 2ον η σύνταξη του συγκριτικού πίνακα του έργου.

Και τα δύο αυτά θα πρέπει να σταλούν από τη Περιφέρεια για να εγκριθούν από το Τεχνικό Συμβούλιο της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών.

Το πρώτο έγγραφο για την ανασύνθεση της μελετητικής ομάδας ήδη στάλθηκε από την περιφέρεια.. Για το δεύτερο η περιφέρεια ανέμενε από τους μελετητές να συντάξουν το κείμενο του συγκριτικού πίνακα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι μελετητές ήδη έστειλαν τον συγκριτικό πίνακα και σήμερα τον παραλαμβάνει η περιφέρεια.

Ο λόγος λοιπόν πάλι στη περιφέρεια.
Ας σπεύσει για τις δικές της ενέργειες.