ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Οταν ο κ. Αθανασίου «έσπασε» τον «δήμο τέρας»!

Στα παραλειπόμενα λοιπόν της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ και στο «βαρύ» ερώτημα που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Το πρόβλημα διοίκησης σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο δημιουργήθηκαν με την γέννηση του ενός και μόνο Δήμου. Του Δήμου «Τέρατος» όπως και δικαίως χαρακτηρίστηκε, για την διάσπαση του οποίου δεν γίνεται λόγος στην ανακοίνωση της 30ης Γενάρη. Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι εκπρόσωποι του κόμματος στο νησί πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Είναι υπέρ ή κατά της διάσπασης του Δήμου Λέσβου; Τα τοπικά στελέχη καταπίνουν την κάμηλον ακολουθώντας, προφανώς, τις άνωθεν προθέσεις προσπαθώντας με αυτό το τρόπο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των κατοίκων ενός νησιού που ένιωσε στο πετσί του τι θα πει αυτοδιοίκηση αλά «Καλλικράτη». Αντί , λοιπόν, να δημιουργούν νέα προβλήματα όσον αφορά την διοίκηση ας λύσουν τα ήδη υπάρχοντα! Πόση ανοχή μπορούν να δείξουν ακόμη οι Λέσβιοι;»

Ενα σκέλος της απάντησης  έρχεται από τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ και πρώην νομάρχη, Π. Βογιατζή:

«Αραγε γιατί όταν ήταν σε αυτή τη θέση (ο Χ. Αθανασίου ως υπουργός Εσωτερικών της τότε κυβέρνησης της ΝΔ) δεν έκανε τη διάσπαση του Δήμου, που ήταν η αρμοδιότητά του;» αναρωτιέται ο πρώην βουλευτής και νομάρχης και καλό θα ήταν, πριν η ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ., βγάλει το…σπαθί της, να κάνει αυτή την ερώτηση στον βουλευτή της!

Όσο για την ουσία του ερωτήματος, η ΝΟΔΕ είναι ένα «κλικ πίσω», έχει χάσει πολλά επεισόδια και το σίγουρο είναι ότι την κοροϊδία της και τον μαυρογιαλουρισμό της δεν τον αντέχουν πια οι Λέσβοι..