ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Ο κ. Λαγουτάρης, Περιφερειάρχης;

Στην κριτική που άσκησε δημόσια προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Νικολάρα  για την σκόπιμα καθυστερημένη και εξόφθαλμη επικοινωνιακή παρουσίαση του προγράμματος καταπολέμησης της ασθένειας «Ξυλέλλα» της ελιάς, ώστε αυτή να συμπέσει χρονικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αγροτικού κόσμου από την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας,  απάντησε – αντί της κ. Καλογήρου – ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Λαγουτάρης!

Δεν θα αναφερθώ στην ουσία της απάντησής του, γιατί φαντάζομαι ότι αυτό θα το πράξει η κ. Νικολάρα, αλλά στην επισήμανση του γεγονότος ότι η κ. Καλογήρου κρύβεται πίσω από τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας κάθε φορά που κάποιος  της ασκεί κριτική.

Το ίδιο έγινε με την  κριτική που της ασκήθηκε για την μη τήρηση του προγράμματος  άρσης της καραντίνας από τον καταρροϊκό πυρετό, βάζοντας τον τότε προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να απαντήσει για λογαριασμό της. Το ίδιο έγινε πέρσι όταν δέχτηκε κριτική για την καθυστερημένη και αναποτελεσματική αντιμετώπιση της Περιφέρειας  στην επιζωοτία της ευλογιάς.  Το ίδιο έγινε  φέτος με την κριτική  που της ασκήθηκε για την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας. Τώρα, πάλι ο κ. Λαγουτάρης ανέλαβε να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά».

Είναι φανερό ότι η κ. Καλογήρου χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους υπαλλήλους της ως ασπίδα προστασίας, αρνούμενη επιμελώς να αντιμετωπίσει αυτούς που της ασκούν κριτική αφενός μεν για  να μην χαλάσει την δημόσια εικόνα της και αφετέρου για να μην αναλάβει το κόστος των πολιτικών της επιλογών. Εμπλέκοντάς  όμως έτσι τα Υπηρεσιακά της στελέχη στην πολιτική αντιπαράθεση, τα μετατρέπει από υπηρεσιακά όργανα σε πολιτικά, απαξιώνοντας τα ίδια τα στελέχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Θα πρέπει λοιπόν η κ. Καλογήρου να βγει επιτέλους μπροστά και να υπερασπιστεί τον εαυτό της αναλαμβάνοντας το σχετικό πολιτικό κόστος, εάν υπάρχει, και να αφήσει τις Υπηρεσίες και τους Υπαλλήλους της Περιφέρειας απρόσκοπτα και απερίσπαστα να κάνουν την δουλειά τους μακριά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.