ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

«Προσωπικά δεδομένα;»… Αλλά το βασικό παραμένει…

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του καταλόγου, που κάναμε σε προηγούμενο κείμενο μας, με τους 50 σεισμόπληκτους των οποίων ήλθε η σειρά για να πάρουν το προνοιακό επίδομα και η υπόθεσή τους συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι αντιδράσεις αφορούσαν κυρίως το εάν έπρεπε ή όχι να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των συμπολιτών μας ή αυτά αποτελούν «προσωπικά δεδομένα» τα οποία προστατεύονται.

Επειδή για εμάς, το βασικό δεν είναι να εμπλακούμε σε μια συζήτηση «περί προσωπικών δεδομένων», αποφασίσαμε να «κατεβάσουμε» τον σχετικό πίνακα, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί μέρος της σχετικής εισήγησης προς το δημοτικό συμβούλιο, είναι δηλαδή «δημόσιο έγγραφο». Άλλωστε, πολύ σύντομα οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες θα μπορέσουν να δουν τα ίδια ονόματα με τα πλήρη στόχεια τους  και στην Διαύγεια, όπου αναρτούνται οι σχετικές αποφάσεις, όπως συνήθως γίνεται.

Ωστόσο και παρ” όλα αυτό το βασικό παραμένει:

Με τραγική αργοπορία προχωράει αυτή η υπόθεση για την οποία, θυμίζουμε, ο ίδιος ο Δήμαρχος Λέσβου είχε δεσμευτεί την επαύριο του σεισμού, ότι ¨θα δοθούν τα χρήματα από πόρους τους δήμου για να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις», για την οποία οι σχετικοί πόροι από το Υπουργείο έχουν αποδεσμευτεί εδώ και μήνες και για την οποία, το ίδιο το Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν λοιδορηθεί  από διάφορους δημοτικούς παράγοντες, οι οποίοι/ες τώρα που πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, την έφτασαν …. Οκτώβρη!