ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Πως οι τοπικοπολιτευάμενοι παίζουν με τους φτωχούς.

Η απάντηση της κ. Αντωνέλλη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με την οποία την καλεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με το ΤΕΒΑ είναι ένα καλό δείγμα του τρόπου με τον οποίοι μερικοί και μερικές τοπικοί …τοπικοπολιτευάμενοι παίζουν με τους φτωχούς.

Πέρα από τα …πατριωτικά και επαναστατικά που αναφέρει η κ. Αντωνέλλη στην επιστολή της, έχουν ενδιαφέρον τα παρακάτω που γράφει σε αυτήν…

  1. «η ανακοίνωση του Τοπικού Σύριζα, λέει μεταξύ άλλων ότι είναι δικό μου πρόβλημα που διαφωνώ για το ότι οι ωφελούμενοι  του ΤΕΒΑ, οι οποίοι επιλέχθηκαν το 2015, δεν θα πάρουν ότι το ΤΕΒΑ προέβλεπε για αυτούς και ότι θα αντικατασταθούν από τους ωφελουμένους του ΚΕΑ
  2. «Ενα έχω να πω: κυρίες και κύριοι του Τοπικού Σύριζα Λέσβου, ειλικρινά λυπάμαι που ομολογείτε ότι η διαφαινόμενη έως χθες απένταξη των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και η αντικατάσταση τους από τους ωφελούμενους του ΚΕΑ, είναι δικό μου πρόβλημα.»

Αυτό που μας λέει εδώ η κ. Αντωνέλλη, είναι συγκεκριμένο: Οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ θα απενταχθούν από το πρόγραμμα και την θέση τους θα την πάρουν κάποιο άλλοι, δηλαδή οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ. Αυτό δεν λέει;

Τι θα καταλάβουν οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, διαβάζοντας τα παραπάνω. Αυτό που η κ. Αντωνέλλη τους λέει: «κοιτάτε να δείτε, η κυβέρνηση θέλει να σας απεντάξει από το πρόγραμμα και θα εντάξει στην θέση σας κάποιους άλλους, αυτούς δηλαδή που θα μπουν στο ΚΕΑ». Προφανώς. βεβαίως, θα συνταχθούν με την κ. Αντωνέλλη και τους αγώνες που αυτή δίνει, για να μην γίνει κάτι τέτοιο και θα πρέπει στο τέλος να της δώσουν και …συγχαρητήρια, εφόσον το καταφέρει!

Η κ. Αντωνέλλη τους ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ, ότι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ έχουν πλέον ενταχθεί στο ΚΕΑ, άρα τίποτα δεν θα αλλάξει για αυτούς! Οτι τα ίδια πρόσωπα που πριν ήταν στο ΤΕΒΑ, τώρα θα εξακολουθούν να παίρνουν τα βοηθήματα σε τρόφιμα, εφόσον το επιθυμούν, μέσω του ΚΕΑ! Γιατί;

Μα για να το εμφανίσει και αυτό ως δικό της κατόρθωμα! Οτι δηλαδή, αυτή ήταν που ¨κανόνισε» έτσι ώστε να γίνει, αυτό που έτσι ή αλλιώς θα γινότανε!

Επιπλέον η κ. Αντωνέλλη γνωρίζει και κάτι άλλο. Οτι ενδεχομένως μερικοί, λίγοι πολλοί λίγοι, από τους τωρινούς δικαιούχους του ΤΕΒΑ να μην μπορέσουν να ενταχθούν στο ΚΕΑ. Αυτό γιατί, όπως έχουμε γράψει οι αιτήσεις για το ΤΕΒΑ έγιναν το 2015 και  ίσως η κατάστασή τους να έχει αλλάξει.

Για αυτούς λοιπόν, το υπουργείο έχει πει ότι «θα βρεθεί λύση» κάτι που η κ. Αντωνέλλη, στην τελευταία παράγραφο της απάντησης της το παρουσιάζει ως εξής: «Χαίρομαι δε διπλά μιας και σε χθεσινή της τηλεφωνική επικοινωνία η κ. Φωτίου με διαβεβαίωσε πως εκείνη δεσμεύεται ότι «θα βρει λύση και για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ οι οποίοι δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην υπάρχουσα  πλατφόρμα του ΚΕΑ»

Να τα σουμάρουμε λοιπόν τα πράγματα!

  1. Το υπουργείο αποφασίζει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ να ενοποιηθεί με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, από την στιγμή που η «βάση δεδομένων» του τελευταίου ενημερώνεται συνεχώς και δείχνει την πραγματική κατάσταση της φτώχειας στην Ελλάδα και το νησί μας.
  2. Αυτό, σε τίποτα δεν αλλάζει την θέση των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, μιας και αυτοί έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑ
  3. Η κ. Αντωνέλλη, αυτό, το εμφανίζει ως αντικατάσταση των δικαιούχων του ΤΕΒΑ από κάποιους άλλους, αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα και τις ίδιες οικογένειες. Εμφανίζει τον εαυτό τους ώς αυτόν που «αγωνίζεται να μην γίνει κάτι τέτοιο…» που όμως έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει
  4. Για τις λίγες περιπτώσεις δικαιούχων του ΤΕΒΑ που έχει αλλάξει η οικονομική τους κατάσταση και ενδεχομένως να μην μπορούν να ενταχθούν στο ΚΕΑ, το υπουργείο έχει δεσμευτεί ότι «θα βρεθεί λύση»
  5. Ολο αυτό, δηλαδή το ότι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ θα συνεχίσουν να παίρνουν το βοήθημα σε τρόφιμα μέσα από το ΚΕΑ καθώς και ότι για όσους από αυτούς δεν έχουν τις προϋποθέσεις, θα βρεθεί λύση, η κ. Αντωνέλλη το εμφανίζει ως δικό της κατόρθωμα και αποτέλεσμα των αγώνων της…

Η απάντηση λοιπόν της κ. Αντωνέλλη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με την οποία την καλεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με το ΤΕΒΑ είναι ένα καλό δείγμα του τρόπου με τον οποίοι μερικοί και μερικές τοπικοί …τοπικοπολιτευάμενοι παίζουν με τους φτωχούς.