ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Στον αστερισμό του Β. Αιγαίου” και …”ο θεός βοηθός”…

Στις ενέργειες που κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του προσφυγικού- μεταναστευτικού στον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ-1. Η κα. Καλογήρου έκανε ειδική αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο για την προβολή των νησιών με τίτλο «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου» που εκπόνησε η Περιφέρεια και το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 12:00 στους φορείς του Βορείου Αιγαίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη.

Μετά από χρόνια απουσίας από τα τουριστικά δρώμενα των νησιών μας, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, στην τηλεοπτική της εμφάνιση στην ΕΡΤ, αφού μίλησε για τις “ομορφιές των νησιών μας” παρουσίασε το “τίτλο του σχεδιασμου” του προγράμματος της τουριστικής προβολής της περιφέρειας και της τουριστικής της καμπάνιας που θα παρουσιάσει στη Μυτιλήνη. Αυτός θα είναι “Στον αστερισμό του Β. Αιγαίου”.

Είπε όμως ότι “επειδή δεν έχει λεφτά” θα στηριχθεί κυρίως σε καμπάνια στο διαδίκτυο, άσχετα αν λίγο πριν είχε μιλήσει για τα οκτώ εκατ. που δίνει η κυβέρνηση και από τα οποία και η περιφέρειά μας θα πάρει το κάτι τις της...

Συμφώνησε βέβαια ότι “πέρυσι στο Σάμο η σεζόν σώθηκε “, αλλά “στα άλλα νησιά υπάρχει πρόβλημμα” γιατί “δεν υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ”,  αλλά δεν μας είπε γιατί “σώθηκε στη Σάμο” και δεν “σώθηκε στα άλλα νησιά” και τι έκανε η περιφέρεια για να σωθεί και στα άλλα νησιά.

Βέβαια δεν ξέχασε να πει, ότι “η διαχείριση του ζητήματος” (του προσφυγικού) ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και αυτοί “κάνουν ότι καλύτερο…κλπ…”

Οχι, δεν είπε τίποτα για τα πάνω από 20 εκατ. που έχει πάρει αυτά τα δύο χρόνια από την κυβέρνηση, που πολλά από αυτά θα μπορούσε να τα είχε “ρίξει” έγκαιρα, στην “αντιμετώπιση των συνεπειών από το προσφυγικό”. Δεν είπε τίποτα για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας που ήδη έχει φτιάξει και ψηφίσει φέτος, που είναι ακριβώς το ίδιο με πέρυσι.

Για να μην είμαστε όμως γκρινιάρηδες, “σταυρώνουμε τα δάκτυλα μας” που λένε και οι Εγγλέζοι και περιμένουμε το στρατηγικό σχέδιο για την προβολή των νησιών μας με τίτλο «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου», που έστω και τώρα (τέλος Μάρτη του 2017 –  δύο χρόνια μετά την έναρξη της προσφυγικής κρίσης) έφτιαξε η περιφέρεια και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι ένα “πυροτέχνημα” όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να ρίχνει στον αέρα η κ. περιφερειάρχης…