ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Τα ναζισταριά της Λέσβου, βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και νομίζουν ότι είναι …ψηλοί!

xalesvo12

Ο λόγος για τους τοπικούς χρυσαυγήτες, που ελπίζουν ότι θα “κεφαλοποιήσουν” τις αντιδράσεις μερίδας των πολιτών του νησιού σχετικά με το προσφυγικό και ονειρεύονται … έδρες στη βουλή και άλλα αξιώματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Όσο και να θέλουν να δείχνουν ότι είναι πολλοί, οι τοπικοί κουφιοκέφαλοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα και το πιο βασικό, δευτεροκλασάτοι! Ο Μιχαλολιάκος τους έχει για τις αγγαρείες, αφού κανείς από αυτούς που εμφανίζουν τον εαυτό τους ως “μέλος” της υπόδικης συμμορίας, δεν είναι “μέλος” αλλά “υποστηρικτής“.


ypostirixtisΣτη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχουν μόνο απλά μέλη. Κατά την εσωτερική κρυφή πρακτική τους, κρυφή ιεραρχία -και πραγματική ηγεσία- είναι τα μυημένα μέλη που παίρνουν το ‘χρίσμα’ μετά από ‘δοκιμασίες’ (μεταξύ των οποίων, επιθέσεις σε ανύποπτους «εχθρούς της ράτσας») και τελετές μύησης. Η πρακτική αυτή θυμίζει τόσο τη Μαφία, όσο και τα πολλά και διάφορα μυστικιστικά και εθνοσοσιαλιστικά ‘τάγματα’, από τα οποία εμπνέονται οι ιδρυτές και τα μεγαλοστελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, κανείς από αυτούς που εμφανίζονται στις διάφορες φωτογραφίες και στα κοινωνικά δίκτυα ως “τοπικά στελέχη και μέλη” του μορφώματος δεν έχει καταφέρει να περάσει στην …επόμενη πίστα.

Και όχι μόνο αυτό: Η τοπική παρέα των χρυσαυγιτών είναι βαθιά διχασμένη!

Δεν είναι μόνο όσα κατά καιρούς έχουν δει το φως της τοπικής δημοσιότητας για τα, κατά καιρούς, πλακώματα μεταξύ τους, αλλά κυρίως τα παράπονα που οι διάφοροι ενεργοί υποστηριχτές της οργάνωσης εκφράζουν, για την …”οικογένεια” που αυτή την περίοδο ασκεί την… τοπική διοίκηση.

Η επιρροή τους στην τοπική κοινωνία είναι ελάχιστη, όσο και αν συγκυριακά στις προηγούμενες εκλογές του Σεπτέμβρη εμφάνισαν ανεβασμένα τα ποσοστά τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που μέχρι πρόσφατα απέφευγαν τις δημόσιες παρουσίες, ενώ η πρόσφατη συγκέντρωσή τους σε ένα απομακρυσμένο και κλειστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Θερμής, μόνο ως αποτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί!

Οι χρυσαυγήτες λοιπόν της Λέσβου, βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και νομίζουν ότι είναι ψηλοί και αυτός είναι ο λόγος που …ξεσαλώνουν στα κοινωνικά δίκτυα, επιδεικνύοντας τον …ανδρισμό τους και απειλώντας τους “άπλυτους” και “τους συριζαίους” με …ξεσκίσματα και άλλα τέτοια γλαφυρά.