ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Τοπικά Μουρούτεια … συμπλέγματα

montagiera-570-800x533

Μετρώντας.. τις λέξεις, από την πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχετικά με το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, τις βρήκαμε περίπου 600.

Από αυτές τις 600 λέξεις, μερικά τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) κράτησαν μόνο τις 35, δηλαδή αυτές: «Με το λεγόμενο «mail Χαρδούβελη», το 2014, καταγράφηκε καθαρά η θέση της τότε κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για «την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου». Δεν διάβασαν ούτε το πριν, αλλά, πολύ περισσότερο, ούτε το μετά.

Δεν διάβασαν, π.χ., ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ:

α) οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την αναστολή της έναρξης του μέτρου μέχρι το τέλος της χρονιάς, δηλαδή οι επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στα νησιά μας, εξακολουθούν να ισχύουν.

β) ¨»Η ενδεχόμενη κατάργηση των, μειωμένων κατά 30%, ποσοστών του ΦΠΑ θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής σε αυτά, όταν ήδη έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ από τις συνεχιζόμενες, για σειρά ετών, μειώσεις στα εισοδήματά των κατοίκων τους»

και ότι ακριβώς αυτοί οι δύο λόγοι, σωρευτικά, είναι που επιβάλουν να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ!

Δεν διάβασαν, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το πηγαίνει ακόμα παραπέρα, ότι ζητάει, ΤΩΡΑ και ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τον ΦΠΑ, «η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους και την περιφέρεια να σχεδιάσει, να εξαγγείλει και να υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα που θα έχει σαν στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας στα νησιά μας.»

Ούτε διάβασαν ότι αυτό το πρόγραμμα για την δημιουργία απασχόλησης, μπορεί να μπει στο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Β. Αιγαίου», το οποίο έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και το οποίο, το σύνολο σχεδόν των τοπικών, έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, κάνουν ότι δεν έχουν ακούσει τίποτα!

Μάλλον, όμως, διάβασαν την τελευταία παράγραφο, «οι  εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα πρέπει να απομονώσουν τα όποια κρούσματα  αισχροκέρδειας, που από τώρα διάφοροι τοπικοί κύκλου, που «όψιμα» ανακάλυψαν τους κινδύνους από την ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν…¨.

Δεν εξηγείται διαφορετικά: Αυτό, μαζί με την  παραδοχή ότι «οι δανειστές είχαν βάλει στο μάτι τον ΦΠΑ, από την αρχή, ότι ο Χαρδούβελης, δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το είχαν ήδη δώσει και άρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ήττα του Ιουλίου του 2015, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο»  πρέπει να ήταν που ξύπνησαν τα… Μουρούτεια συμπλέγματά τους…