ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

«Τουριστική προβολή της Λέσβου»: Η χαρά του μελετητή!

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά τρεις (και ίσως παραπάνω) είναι «οι μελέτες για τον τουρισμό της Λέσβου», που είναι σε εξέλιξη την τελευταία περίοδο. Από τον Δήμο και την Περιφέρεια, ως τον Φορέα του Μολύβου και, κύριος είδε ποιος άλλος, σε μια έκταση δηλαδή κάτι λιγότερο από 1400 τετ. χιλιόμετρα. Διαφορετικοί «παίχτες» στον χώρο, διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικά προγράμματα, διαφορετικοί προϋπολογισμοί, αλλά όλοι για τον ίδιο σκοπό: Την «τουριστική προβολή του νησιού».

Ενας ιδιότυπος ανταγωνισμός «αρμοδιοτήτων» σε εξέλιξη, που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει κάποιες εκατοντάδας χιλιάδες ευρώ (τουλάχιστον) στους φορολογούμενους, ενώ τα αποτελέσματά του είναι από μηδενικά μέχρι αόρατα.

Δεν είμαστε βεβαίως εμείς που θα ισχυριστούμε ότι «η τουριστική προβολή» του νησιού, χρειάζεται μελέτη. χρειάζεται προγραμματισμό και χρειάζεται όλους τους διαθέσιμους πόρους. Ισα – ίσα. Όμως πριν από όλα, χρειάζεται κάτι που λείπει και είναι το βασικότερο: Αυτό που ονομάζεται «συντονισμός και συνεργασία». Αυτό δηλαδή που λείπει.

Διαφορετικοί «παίχτες», διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικές μελέτες. Με άλλα λόγια η χαρά του μελετητή!