ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Όποιος ψάχνει.. βρίσκει: Στα ταμεία του δήμου τελικά, τα χρήματα για τα σχολεία!

Απάντηση στο άρθρο μας με τίτλο: Δήμαρχε τι λες εσύ; Ενώ τα χρήματα για τα σχολεία βρίσκονται στα ταμεία του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραπληροφορεί!  έστειλε στα ΜΠΛΟΚΙΑ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Κατσαβέλλης.

Με την απάντηση του ο αντιδήμαρχος  αναφέρει ότι «η 4η δόση των λειτουργικών εξόδων  για τα σχολεία της Λέσβου, δεν έχει πιστωθεί ακόμη στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου. Μετά την  σχετική ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, και αφού διευθετηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα γίνουν άμεσα η εκταμίευση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές που στη συνέχεια θα τα κατανείμουν στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.»

Δύο παρατηρήσεις:

Ξέρουμε ότι «η 4η δόση» βρίσκεται στα ταμεία του δήμου, από το τέλος Νοεμβρίου! Φαίνεται λοιπόν ότι αυτές οι «απαραίτητες διαδικασίες» για να μεταφερθούν οι πιστώσεις από το ταμείο (του ΔΗΜΟΥ) στις «σχολικές επιτροπές» (του ΔΗΜΟΥ), είναι τόσο …χρονοβόρες, γιατί ήδη έχουν περάσει δυο ολόκληροι μήνες από τότε!

Επιπλέον: Οντως ο κ. Κατσαβέλλης, ποτέ δεν είπε ότι «τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων» όπως εσφαλμένα γράψαμε αρχικά.

Αυτό που είπε ήταν «Αφού δεν μας τα έχουν στείλει τα λεφτά (από την κυβέρνηση;) που να τα βρω να τα δώσω;»

Η απάντηση του κ. Κατσαβέλλη

ΠΡΟΣ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ»

Μυτιλήνη 1 / 2 / 2018

Σχετικά με την ανάρτηση για την 4η δόση των ΚΑΠ που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Η 4η δόση των λειτουργικών εξόδων  για τα σχολεία της Λέσβου, δεν έχει πιστωθεί ακόμη στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου. Μετά την  σχετική ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, και αφού διευθετηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα γίνουν άμεσα η εκταμίευση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές που στη συνέχεια θα τα κατανείμουν στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Σε ο,τι αφορά τους ισχυρισμούς της κας Χιωτέλλη, θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε ανέφερα ότι τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, αντίθετα απάντησα όσα ακριβώς αναφέρονται πιο πάνω.

Παναγιώτης Κατσαβέλλης