ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Τμήμα Αγρoτικής Πολιτικής της ΝΕ του Σύριζα Λέσβου: Η βιομηχανία Δελτίων Τύπου του κ. Βορίδη δεν παράγει πολιτική!

Με Δελτίο Τύπου στις 13/4/2020 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδης μας ενημερώνει  ότι υπέγραψε και διέθεσε άλλα 80 εκ. για τον πρωτογενή τομέα για  ειδικά μέτρα στήριξης και συνδεδεμένες ενισχύσεις. Επισημαίνει μάλιστα ότι έλαβε «υπόψη τις γεωγραφικές δυσχέρειες εξαιτίας του νησιωτικού χαρακτήρα, της μικρής έκτασης και της απόστασης από τις αγορές των νησιών και ενέκρινε την απόφαση της χρηματοδότησης ειδικών μέτρων στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους… συμβάλλοντας αποφασιστικά στο ειδικό καθεστώς εφοδιασμού και στη στήριξη των μοναδικών ποικιλιών προϊόντων της τοπικής γεωργικής παραγωγής».

Μάλιστα!

Τι μας λέει ο κ. Βορίδης; Ότι αυτός έλαβε υπόψη και ενέκρινε τη χρηματοδότηση των μικρών νησιών του Αιγαίου και των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Και το λέει μάλιστα ανερυθρίαστα, λες και τα βάζει από την τσέπη του. Λοιπόν, ας καταλάβει ο κ. Βορίδης ότι δεν θα μας ‘πουλήσει’ ως έργο του ακόμα και τα εγκεκριμένα και υλοποιούμενα εδώ και χρόνια προγράμματα χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας όπως αυτό των Μικρών Νησιών του Αιγαίου και των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Δεν μας κάνει χάρη που υπογράφει αυτά που είναι υποχρεωμένος να υπογράψει.

Ας μας πει μάλλον τι έχει κάνει μέχρι τώρα για να στηρίξει τους ελαιοπαραγωγούς, τους αιγοπροβατοτρόφους και τους άλλους παραγωγούς των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται βάναυσα όλο αυτό το διάστημα και ας αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα με τη θεσμική του υποχρέωση να υλοποιεί την εγκεκριμένη πολιτική της ΚΑΠ και τα ειδικά καθεστώτα της για τα οποία άλλοι έτρεξαν.

Ας μας πει τι θα κάνει με τα ψίχουλα των 150 εκ. που διέθεσε η κυβέρνησή του για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ας μας πει τι θα κάνει για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος και να μείνει στην παραγωγή για να μην πεινάσει η χώρα.

Τα Δελτία Τύπου για κάθε υπογραφή που βάζει ο κ. Βορίδης δεν παράγουν πολιτική. Οι μέρες ασυλίας τελειώνουν και έρχεται η ώρα της κρίσης και για τον κ. Βορίδη.