ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

ΦΠΑ: Σκοπιμότητες που μπορεί να βλάψουν τον τόπο

«Κοροϊδία της κυβέρνησης», λένε οι λεγόμενοι «φορείς» η υπόθεση με τον ΦΠΑ. » Εχει αποφασίσει να τον καταργήσει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο» ισχυρίζονται.

Για αυτό το λόγο το θέμα δεν έληξε, θετικά ή αρνητικά, με την τρίτη αξιολογηση, συμπληρώνουμε εμείς. Ο Τσακαλώτος συμφώνησε με τους δανειστές να κοροϊδέψουν όλοι μαζί τους Λέσβιους, να κάνουν οτι το συζητάνε να βάλουνε και τον Μοσκοβισί στη μέση, οτι τάχα μου αυτός θα το αποφάσισει και είπαν και του Κοστέλο να κάνει μια δήλωση, έτσι για να την φέρουν ολοι μαζί στους …»φορείς»

Ας είμαστε όμως σοβαροί, γιατί το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό για να το αντιμετωπίζει κανείς ως ευκαιρία για οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.

Στο θέμα του ΦΠΑ, ΔΕΝ υπήρξε συμφωνία με τους δανειστές. Αυτό μπορεί να το καταλάβει ο κάθε ένας και η κάθε μία. Όσο και αν για εμάς τους νησιώτες είναι πολύ σοβαρό θέμα, δεν ήταν το «σημείο κλειδί» της διαπραγμάτευσης. Οι πλειστηριασμοί. η ΔΕΗ, οι ρυθμίσεις για τις απεργίες, είναι μερικά πολύ σοβαρά θέματα  για τα οποία υπήρξε συμφωνία. Επειδή σε αυτό δεν υπήρξε συμφωνία και προκειμένου να προχωρήσει και να κλείσει η αξιολόγηση, «σπρώχτηκε» λίγο παραπέρα.

Οταν λοιπόν και με δεδομένη την, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής άρνηση των δανειστών να δεχτούν  την παράταση ή κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στο θέμα, ενώ αυτό παραμένει ανοιχτό και ταυτόχρονα , όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε στην συνάντηση του με τους δημάρχους, έχει προετοιμάσει  και τις εναλλακτικές λύσεις, αυτό το γεγονός μερικοί το αντιλαμβάνονται ως «κοροϊδία» , τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα κατανόησης της κατάστασης.

Μπορεί όμως να υπάρχει και σκοπιμότητα, αλλά σε αυτή την κρίσιμη φάση, μόνο κακό μπορεί να κάνει αυτή στον τόπο.