ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΕΡΙΦΥΛΗ ΧΙΩΤΕΛΛΗ: Κύριε Κύτελη ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια αυτές τις μάνες

 

Μπράβο σας κ. Κύτελη!

Συγχαρητήρια κ. Μηταράκη!

Είστε η ζωντανή απόδειξη πως το επιτελικό κράτος λειτουργεί!

Είστε το πιο άξιο παράδειγμα της κυβερνησιμότητας!

Ο κ. Μηταράκης ήθελε τον κ. Κύτελη «Δούρειο Ίππο» στην εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης για μετατροπή  του νησιού μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών και ο κ. Κύτελης ήθελε ο κ. Μηταράκης να τον βοηθήσει να υλοποιήσει την πανέξυπνη δέσμευσή του! Να κλείσει δυο υποδειγματικές ως προς τη λειτουργία τους δομές,( ΠΙΚΠΑ και ΚΑΡΑ_ΤΕΠΕ)  την λειτουργία των οποίων είχαν επιδοκιμάσει οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι!

Και η συμφωνία κλείστηκε!

Ο κ. Κύτελης ψήφισε τη δημιουργία υπερδομής και ο κ. Μηταράκης έκλεισε δυο αξιοπρεπείς δομές! Γιατί  πάνω απ’ όλα, οι συμφωνίες μεταξύ κυρίων, πρέπει να τηρούνται!

Τώρα για την υπόσχεση  του κ. Μηταράκη  για πλήρη αποσυμφόρηση μέχρι το Πάσχα και την υπόσχεση του κ. Κύτελη για καμιά νέα δομή στο νησί, ε, αυτές είναι υποσχέσεις που δίνουν οι «ΚΥΡΙΟΙ» στο λαό και αυτές κατά την άποψη πάντα «ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ» δεν χάλασε κι ο κόσμος αν δεν τηρούνται!

Έτσι λοιπόν  για να επισφραγιστεί η συμφωνία Κύτελη-Μηταράκη, κάποιοι δυστυχισμένοι άνθρωποι, (που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες),  μέσα στη νύχτα, ξεσπιτώθηκαν από τα μικρά ξύλινα σπιτάκια του ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ όπου διέμεναν αξιοπρεπώς όλο αυτό το διάστημα, για να μεταφερθούν στις σκηνές του «Μαυροβουνίου», γιατί ποιοι είναι αυτοί που τολμούν να απολαμβάνουν στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης!  Αυτό άλλωστε δεν ήταν μέσα στη συμφωνία των κ.κ. Μηταράκη- Κύτελη!

Κάποιες μάνες λοιπόν μέσα στη νύχτα πήραν πάλι στην αγκαλιά τους τα τρομαγμένα παιδιά τους και πρέπει πάλι να τους εξηγήσουν για το νέο ξεσπιτωμό τους! Πρέπει να τους εξηγήσουν γιατί δεν αξίζουν ένα ξύλινο σπιτάκι και ένα χώρο γεμάτο χρώματα αλλά πρέπει να ζουν μέσα στο γκρίζο και να παίζουν στα λασπόνερα!

Πού να ‘ξεραν, μάνες και παιδιά  πως πάνω απ’ όλα, πάνω από τη ζωή τους πάνω από το χαμόγελο αυτών των παιδιών  είναι η συμφωνία των «ΚΥΡΙΩΝ» και το πρόγραμμα του κ. Κύτελη που πρέπει να υλοποιηθεί!

Α, και μην ξεχνιόμαστε, είναι και άγιες μέρες! Η αγάπη ξεχειλίζει από παντού, η συμπόνια, η στήριξη του συνανθρώπου, «ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω  τω μη έχοντι»  όπως δίδαξε ο   Χριστός! Δεν σκέφτηκε όπως φαίνεται να εξαιρέσει τις συμφωνίες «ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ» που βρε αδερφέ πρέπει να τηρούνται!

Και έρχομαι κι εγώ, σαν δε ντρέπομαι που είμαι και δασκάλα, όπως πολύ συχνά τελευταία μου λέει ο κ. Κύτελης όποτε του βάζω κάποιο ερώτημα για τους πρόσφυγες, να λέω τέτοια λόγια μέρες που είναι!

Η αλήθεια κ.Κύτελη είναι πως ντρέπομαι!

Ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια αυτές τις μάνες και αυτά τα παιδιά!

Ντρέπομαι που υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες και «ΚΥΡΙΟΙ» που τις εφαρμόζουν!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπόν σε όσους σταυρώνονται κάθε στιγμή για να τηρούνται «ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΑΣ»!

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ

 

ΦΩΤ.ΑΡΧΕΙΟΥ