ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ . ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Φίλες και φίλοι,

Μεγάλο Σάββατο σήμερα και οι δυνατοί της γης αλλά και ο φανατισμένος όχλος, πέτυχαν μία μεγάλη νίκη. Ο Ιησούς με το κήρυγμά του γι αγάπη, συναδέλφωση, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, προσφορά στο συνάνθρωπο, ισότητα και δικαιοσύνη, βρίσκεται στον τάφο.

Και εκείνοι ακόμα, τους οποίους προσπαθούσε να σώσει, τον λιθοβόλησαν και τον σταύρωσαν. Σήμερα άλλοι, ίδιοι με εκείνους, είκοσι αιώνες μετά τον λατρεύουν, κάνουν μεγάλους σταυρούς, του ανάβουν κεριά, κάνουν γιορτές και προσευχές, αλλά τίποτα δεν έμαθαν και τίποτα δεν εφαρμόζουν από τα κηρύγματά του.

Τα ιμάτιά του αντικαταστάθηκαν από χρυσοποίκιλτα άμφια και πανάκριβα κοστούμια, το δε ακάνθινο στεφάνι, από μίτρα με διαμάντια και ζαφείρια. Τα καρφιά που κάρφωσαν στο σώμα του έγιναν πανάκριβα κοσμήματα. Το ΄΄τετέλεσθαι΄΄ που ακούστηκε καθώς ξεψυχούσε, έγινε για μας το σύνθημα να τρέξουμε στα ψητά αρνιά και να ανεβάσουμε την ένταση στα σκυλοτράγουδα. Ο αιματοποτισμένος σταυρός έγινε χρυσός, και κρέμεται επιδεικτικά από το λαιμό μας για να φωνάζει σε όλους πόσο καλοί Χριστιανοί είμαστε.

Ή πόσο μεγάλοι υποκριτές…

Τα λουλούδια του Μάη θα γίνουν καρποί, αλλά θα ξαναγεννηθούν νέα, την επόμενη χρονιά. Η ζωή του καθενός μας όμως δεν ξαναγεννιέται, γι αυτό είναι μοναδική και πολύτιμη. Για να έχει αξία πρέπει να είναι όμορφη, και θα γίνει αν ο καθένας μας δεν την αφήνει στην τύχη. Ο άνθρωπος είναι ο αυτός που δημιουργεί την ιστορία.

Τέτοια μέρα δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε κοντά σας.

(Από τη συζήτησή μας για τον έκτακτο δεύτερο καφέ του Σαββάτου την πρωτομαγιά του 2021 που συμπίπτει φέτος με το Μεγάλο Σάββατο.

Κώστας Σκούρας- Αργύρης Τραμοντάνης)