ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Όχι στο μίσος και το διχασμό. Αποσυμφόρηση τώρα

 

 

Με μάσκες και αποστάσεις, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του εργατικού κέντρου Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς. Ενάντια στα κλειστά κέντρα φυλακές, ενάντια στα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκτός από το ΠΑΜΕ η ΑΔΕΔΥ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Επιτροπή Αγώνα από την Καράβα, πολλά σωματεία, κόσμος από το Αντιφασιστικό κίνημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, η περιφερειακή παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών, ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκίνηση,» Κ. Αστυρακάκης και με δικό της πανό συμμετείχε η δημοτική παράταξη  «ΠΥΞΙΔΑ».

Ο λαός της Μυτιλήνης και της Λέσβου, δεν θα ανεχτεί τις προσπάθειες και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της κυρίαρχης νεοφιλελεύθερης ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κάνουν τα νησιά μας φυλακές αθώων ανθρώπων.

Δεν θα ανεχτεί την προσπάθεια εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας που μεθοδεύεται και υποκινείται, ώστε να κάνουν τους ντόπιους κατοίκους συνενόχους και υποστηρικτές των απάνθρωπων σχεδίων της κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων.

Η Λέσβος, χρειάζεται μια ανάσα. Αποσυμφόρηση της Λέσβου, απεγκλωβισμός των προσφύγων.

Τώρα.