ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Αλληλεγγύη Δεύτερο Θέμα

«Άκουγαν τη λέξη camp και τρόμαζαν»: Απόπειρα μεταφοράς των προσφύγων από την Πλ. Βικτωρίας

Οικογένειες με μωρά, ηλικιωμένες κυρίες καθισμένες στα κράσπεδα,, παιδιά με δάκρυα στα μάτια, αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα: το απόγευμα της Δευτέρας έγινε απόπειρα μεταφοράς των προσφύγων που είχαν βρει αναγκαστικό προσωρινό καταφύγιο στην Πλ. Βικτωρίας, σε καταυλισμούς όπως ο Ελαιώνας

Το αδιέξοδο μιας εγκληματικής πολιτικής που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας για τους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα αποτυπωνόταν ανάγλυφα τις τελευταίες μέρες στην Πλ. Βικτωρίας όπου οικογένειες με παιδιά είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο. Το βράδυ της Δευτέρας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν αρκετούς από τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο χώρο, με τους μισούς περίπου να έχουν πλέον μεταφερθεί στον καταυλισμό του Ελαιώνα.

«Οι μισοί πήγαν στον Ελαιώνα οι άλλοι δεν ήθελαν να πάνε, τρομάζουν ακούγοντας την λέξη camp», γράφει ο Μάριος Λώλος που κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από την πλατεία, και την ίδια εντύπωση τρόμου μεταφέρουν και άλλες μαρτυρίες. Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν μόλις πριν από λίγες μέρες εγκαταλείψει την επίγεια κόλαση της Μόριας, όπου διέμεναν επί πολλούς αβάσταχτους μήνες.

Μερικές από τις φωτογραφίες του Μάριου Λώλου:

 1 άτομο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

 5 άτομα, πλήθος, παπούτσια, δέντρο, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες και κοντινό πλάνο

 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

 ένα ή περισσότερα άτομα

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες διάφορες οργανώσεις, ανάμεσά τους και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν στην Πλ. Βικτωρίας για να προσφέρουν βοήθεια και είδη ανάγκης στους απελπισμένους ανθρώπους.

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας.

Προσφέραμε 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που ετοίμασε Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους, καθώς και καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα και γάλατα μακράς διάρκειας.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδι

Δείτε περισσότερα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες