ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Εκλογές 2023

Δεν θα ήθελα να γράψω ένα κείμενο απλώς για να προβάλλω την υποψηφιότητα μου. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε καλύτερες μέρες για όλη την κοινωνία. Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Λέσβου εδώ και 4 χρόνια. Δώσαμε μεγάλες μάχες για το Πλωμάρι και τα χωριά για λύσεις όλων των προβλημάτων καταθέτοντας δεκάδες προστάσεις. Με τον Παναγιώτη Χριστόφα γνωριζόμαστε από την αρχή της θητείας μας, εκείνος ως Αντιπεριφερειάρχης πάντα ζητούσε να ενημερώνεται και να ακούει τη γνώμη μας για τα θέματα του Πλωμαρίου. Ένας άνθρωπος με ήθος και τον θεωρώ μια ήρεμη δύναμη, εργατικό και μεθοδικό. Τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε έναν ανθρώπινο Δήμο για όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες μας, με την παρουσία νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο μας να δίνουν ελπίδα για κάτι διαφορετικό.

Θεωρώ ότι ο μεγάλος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η δημιουργία ενός τρίτου Δήμου στο νησί με έδρα στο νότιο τμήμα. Το Πλωμάρι είναι το τουριστικό θέρετρο του Δήμου Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή με μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και τουριστική ανάπτυξη και θα μπορούσε να αποτελεί το βασικό πυλώνα μαζί με άλλες Δημοτικές Ενότητες σε ένα νέο Δήμο. Τώρα πάμε για μια αλλαγή διοίκησης στο Δήμο Μυτιλήνης που θα φέρει καλύτερες μέρες για όλους τους πολίτες και θα δώσει προσοχή και στις Τοπικές Κοινότητες τα επόμενα 5 χρόνια.

Το Πλωμάρι αδικήθηκε, δεν είχε την πρέπουσα προσοχή. Στους τομείς όπως η καθαριότητα, ο πολιτισμός, η ποιότητα ζωής, η πολιτική προστασία αντιμετωπίσαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στις περιοδείες μας στις γειτονιές οι γιαγιάδες και οι παππούδες, αλλά και νεότεροι άνθρωποι μας υποβάλουν τα παράπονα τους και κυρίως αναφέρονται στο νερό που έχει γεύση χώμα, στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έπαιζαν για 3-4 μήνες και τα έφτιαξαν κάποιοι λίγο πριν τις εκλογές για να κερδίσουν ψήφους, στην καθαριότητα που είναι αυτονόητη αλλά δεν την απολαμβάνουν. Ο κόσμος δεν αισθανόταν ασφαλής το καλοκαίρι με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον παραλιακό, πρέπει να επισκευαστούν τα πλακόστρωτα, πρέπει να βρεθεί λύση να εξυπηρετεί όλες τις Τοπικές Κοινότητες. Θέλουμε δημιουργία χώρων στάθμευσης. Η πύλη εισόδου μετατράπηκε σε αποθήκη κοντέινερ, αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, το Πλωμάρι είναι πολύ δημοφιλές στο κοινό της Τουρκίας και υπάρχουν δυνατότητες να αξιοποιηθεί. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα επικίνδυνα κτίρια, για τα οποία η τεχνική υπηρεσία και η πολιτική προστασία του δήμου δεν είχαν σωστά αντανακλαστικά και καθυστερούσαν να πάρουν αποφάσεις, όπως για παράδειγμα το βιομηχανικό κτίριο στο esso pappas και το ετοιμόρροπο κτίριο κοντά στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου. Οι αγρότες διαμαρτύρονταν για την αγροτική οδοποιία, το πλάνο πρέπει να αλλάξει και να γίνουν σωστές και στοχευμένες παρεμβάσεις. Ο Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο του, όμως πρέπει να φροντίσουμε να μην ξαναμπεί σε οικονομικές περιπέτειες. Το Πλωμάρι ήταν ξεχασμένο από το τμήμα Πολιτισμού, οι εκδηλώσεις στην περιοχή μας ήταν ελάχιστες. Οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν σε θέσεις ευθύνης ως Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή έρχονται ξανά να ζητήσουν την ψήφο σας αυτή τη φορά με άλλον επικεφαλής και συνδυασμό. Πιστεύει κανείς ότι με τους ίδιους Αντιδημάρχους και Προέδρους στα νομικά πρόσωπα θα έρθουν καλύτερες μέρες για το Πλωμάρι και όλο το Δήμο;