ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Δυναμική αρχή της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ: Για μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική

Αλ. Τσίπρας: “Θέλουμε τα μέλη συμμέτοχους στις αποφάσεις”

Με το ψάρι… μέσα στο νερό μοιάζει ο Αλέξης Τσίπρας που, έχοντας αφήσει το γραφείο του στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, πρωτοστατεί στη μεγάλη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας. Την ίδια στιγμή, δυναμική είναι η πρεμιέρα του isyriza.gr με τις εγγραφές να προσεγγίζουν τις 15.000, τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Από τα δημοκρατικά κάστρα για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους πολίτες. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, τη μεγάλη αριστερή, προοδευτική παράταξη» ο Αλ. Τσίπρας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, μαζικοποίησης και ανασυγκρότησης, για «ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό». Η μεγάλη πορεία προς τον λαό, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος την έχει χαρακτηρίσει, ξεκίνησε από τα δύο παραδοσιακά «δημοκρατικά κάστρα», την Αχαΐα και την Κρήτη.

Για μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι το μεγάλο στοίχημα της αντιστοίχισης της εκλογικής δύναμης με την κομματική επιρροή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο με την αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία. Για αυτό τον λόγο τόσο ο πρόεδρος όσο και τα στελέχη και ο γραμματέας Π. Σκουρλέτης, που έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις και τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έχουν ως στόχο πρωτίστως να ακούσουν και να συζητήσουν με τους πολίτες. Το προσκλητήριο για τη συμμετοχή των προοδευτικών και αριστερών πολιτών στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφουν στην Κουμουνδούρου ως μια διαδικασία επανανοηματοδότησης της σχέσης των πολιτών με την πολιτική και με την κομματική ζωή: «Εμείς δεν θέλουμε τα μέλη μας, οι υποστηρικτές μας απλά να έρχονται σε κάποιες συγκεντρώσεις ως χειροκροτητές. Θέλουμε στις συγκεντρώσεις να παίρνουν τον λόγο και να τους ακούμε. Να μας λένε τις απόψεις τους, τις σκέψεις τους, ακόμα και τα παράπονά τους. Να μας λένε για τα σωστά, γι’ αυτά που κάνουμε. Να μας λένε και την κριτική τους γι’ αυτά που δεν κάνουμε ή για αυτά που κάνουμε. Κυρίως, όμως, τα μέλη μας τα θέλουμε συμμέτοχα στις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε από εδώ και στο εξής» είπε από το Ρέθυμνο ο Αλ. Τσίπρας.

isyriza για να σπάσει η επικοινωνιακή απομόνωση

Εκτός από την… πατροπαράδοτη διαδικασία ένταξης στις τοπικές ή τις κλαδικές οργανώσεις, κεντρικό εργαλείο στη διαδικασία μαζικοποίησης είναι φυσικά ο isyriza.gr. Ένα έγχειρημα πρωτόγνωρο για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η πλατφόρμα αναμένεται να παίξει επιπλέον έναν κρίσιμο ρόλο.

Αυτόν της πληροφόρησης, του συντονισμού και της επικοινωνίας μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνιακής απομόνωσης, επίθεσης και στρέβλωσης από την μεγάλη πλειονότητα των μίντια. Πολύ σύντομα οι δυνατότητες της πλατφόρμας θα εμπλουτιστούν σ’ αυτή την κατεύθυνση.