ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Θάψτε την είδηση, αλλά όχι τον ύπνο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από το πρωί παίζει μία πολύ σημαντική είδηση: εισαγγελείς λένε πως έλαβαν καταγγελία ότι ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε μάρτυρα στην υπόθεση Novartis.

Το Documento παρουσίασε έγγραφο —έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 16 Οκτωβρίου, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης— που υπογράφουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς Στυλιανός Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας, και στο οποίο αναφέρεται ότι ο Νίκος Μανιαδάκης, την περίοδο Οκτώβρη – Νοέμβρη 2018 όταν ήταν ακόμη προστατευόμενος μάρτυρας (τώρα είναι κατηγορούμενος), τους ενημέρωσε πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον κάλεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον απείλησε.

Η είδηση είναι πολύ μεγάλη, όπως καταλαβαίνετε. Η καταγγελία απίστευτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η εισαγγελία διέταξε κατευθείαν έρευνα, στην οποία αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Νίκος Μανιαδάκης.

Ε, λοιπόν, αυτή η είδηση δεν παίζει σχεδόν πουθενά. Ούτε στην τηλεόραση ούτε στα ραδιόφωνα ούτε καν στα μεγάλα sites όπως βλέπετε παρακάτω (Πρώτο Θέμα, ΣΚΑΪ, iefimerida, in.gr κ.ά.).

Τσιμουδιά.

Δεν έχει βγάλει και ανακοίνωση ο Γιάννης Στουρνάρας για να «πιαστούν», τουλάχιστον από αυτήν, προκειμένου να γράψουν κάτι. Οπότε έθαψαν την είδηση.

Αυτό είναι πρόβλημα δημοκρατίας πρώτα απ’  όλα. Δεν ξέρω αν θα κρατήσει πολύ ακόμα. Προς το παρόν δείχνει να έχει αποτέλεσμα. Ο περισσότερος κόσμος δεν μαθαίνει πολλά από αυτά που συμβαίνουν, όλα εκείνα δηλαδή που η «δικτατορία» των ΜΜΕ αποφασίζει να καλύψει.

Δεν νομίζω να έχουμε ξαναζήσει τέτοια κατάσταση. Πρωτοφανή πράγματα. Κι επικίνδυνα.

Κι αν το ΒΗΜΑ δεν γράφει για τον Στουρνάρα, γράφει για τον ύπνο του πρωθυπουργού. Τον κανονικό ύπνο. Ιδού, λοιπόν, η δημοσιογραφία του σήμερα, θαυμάστε την:

«Νομίζετε ότι ένας πρωθυπουργός κοιμάται άνετα, ήρεμα και χωρίς τύψεις τα βράδια; Εξαρτάται από τον πρωθυπουργό, θα μου πείτε. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο νυχτερινός ύπνος είναι ήρεμος. Και ξέρετε γιατί; Όχι, επειδή, όπως λέει, έλυσε όλα τα προβλήματα της χώρας. “Αλλά γιατί κάθε βράδυ νιώθω πως έχω προσπαθήσει πολύ σκληρά, έχω κάνει ό,τι περνά από το χέρι μου για να πάμε ακόμα ένα βήμα μπροστά”».