ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η… ΕΛΑΣ

Ο πολίτης διαμαρτύρεται μεν αλλά για να μην μπλέξει χειρότερα τους δείχνει τις φωτογραφίες, βλέπουν τον ήλιο, βλέπουν τα σύννεφα, δεν βλέπουν κράνη και ασπίδες, οπότε τον αφήνουν λέγοντάς του ότι λυπούνται αλλά «αυτές τις οδηγίες έχουμε λάβει». Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μας σήμερα: οι αστυνομικοί λαμβάνουν αυτές ακριβώς τις οδηγίες, ελέγξτε τους, πιέστε τους, εκφοβίστε τους κι αν έχει πέσει το σκοτάδι και δεν υπάρχουν πολλοί να σας βλέπουν, ξεσπάστε πάνω τους όλα σας τα απωθημένα, ώστε οι «οδηγίες» να πιάσουν ακόμη περισσότερο τόπο και οι μικρομεσαίοι που δεν βλέπουν τη ζωή τους να βελτιώνεται να έχουν κάτι να χειροκροτούν, οι εχέφρονες να έχουν περισσότερους λόγους να μαζεύονται στο κουκούλι τους και όσοι έχουν μάθει να ρωτάνε «γιατί» και να επιμένουν να μπαίνουν ακόμη μια φορά στο στόχαστρο.

Γιατί προφανώς κανείς και ποτέ δεν πρέπει να φωτογραφίζει τους αστυνομικούς την ώρα που εκτελούν τις εντολές του Χρυσοχοΐδη. Γιατί εκτός από τα απομεσήμερα υπάρχουν και οι νύχτες, οπότε οι εντολές απαιτούν… δραστικότερη δράση και οι φωτογραφίσεις δημιουργούν προβλήματα και στον εντολέα και στους δράστες. Όπως κανείς επίσης δεν πρέπει να θυμάται τι ακριβώς δηλώνουν κατά καιρούς για να ξεφεύγουν από τα δύσκολα οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κανείς δεν πρέπει να τους ρωτάει αυτά που σκέφτεται και συζητάει όλος ο κόσμος. Αντίθετα, οι ερωτήσεις δεν πρέπει να είναι επί της ουσίας αλλά περί ανέμων και υδάτων, επιπέδου πρωινάδικου ή μεσημεριανάδικου στα κανάλια του συρμού, για την πρόοδο των παιδιών, την αξία της οικογένειας και το μέλλον που ανήκει στους ιδιώτες!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ στηρίζει απροκάλυπτα την κυβέρνηση αλλά δεν ελέγχει ούτε προσχηματικά την εξουσία.