ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ο Μ. Φουρθιώτης βάζει φωτιά στο Μαξίμου

Ο υπόδικος για βαριά κακουργήματα τηλεπαρουσιαστής και εκδότης Μένιος Φουρθιώτης διαφημίζει τη στενή σχέση του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, επιβεβαιώνοντας ότι είχε την προστασία του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι να αποκαλυφθεί η έκνομη δραστηριότητά του που τον έφερε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας, με καθυστέρηση και χωρίς εμφανή αφορμή, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε ρωτήσει στη Βουλή τον Γ. Γεραπετρίτη για τις σχέσεις του με τον Μ. Φουρθιώτη, έκανε μια ανάρτηση που εκθέτει τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου:

«Κύριε Τσίπρα σύντομα θα σας λυθεί η απορία. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε εμένα για την απορία σας και θα μπορούσα να σας απαντήσω και να σας αποδείξω με αποδείξεις εάν με γνωρίζει κάποιος ή όχι! Στη διάθεσή σας».

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που “δείχνει”, εμφανίζεται το όνομα και του εκπροσώπου της ΝΔ Ν. Ρωμανού.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κ. Βαξεβάνη, που συντέλεσε στην προφυλάκιση  του Μ. Φουρθιώτη, αποκαλύπτοντας συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. 

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της κυβέρνησης ποτέ δεν δόθηκε, έστω προσχηματική, εξήγηση για την σκανδαλώδη αστυνομική συνοδεία που του είχε παραχωρηθεί, για την αρχική επιλογή του στη “λίστα Πέτσα”, για την άνεσή του να μπαινοβγαίνει σε υπουργεία, για την ατιμωρησία που είχε εξασφαλίσει, για τη μη επιστροφή των χρημάτων που του είχαν χορηγηθεί από το δημόσιο ταμείο χωρίς να τα δικαιούται.

Ειδική μεταχείριση είχε και στη φυλακή, με την τότε γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου να μεριμνά. «Είναι ένα επώνυμο πρόσωπο, οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί και σε κατάλληλο κελί», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. 

ΣΥΡΙΖΑ: Διασυρμός της Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από την πλευρά του, με ανακοίνωσή του τονίζει πως η κίνηση του Μένιου Φουρθιώτη αποτελεί διασυρμό «όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά της Ελληνικής Δημοκρατίας», ενώ απευθύνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ορισμένα ερωτήματα.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν:

Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη;

Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους;

Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος».

Ο Γεραπετρίτη επιβεβαίωσε τις επικοινωνίες

Ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε τις επικοινωνίες που αποκάλυψε ο Μένιος Φουρθιώτης, ισχυρίστηκε ωστόσο ότι του τηλεφώνησε, για «απάντηση στις οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωσή του, ότι «αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει στη δήλωσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».

Και νέες αποκαλύψεις Φουρθιώτη με «ευχαριστίες» Γεραπετρίτη για την «προβολή και την εκτίμηση»

Ωστόσο, ο Μένιος Φοουρθιώτης, σε νέα ανάρτησή του, επισυνάπτει μια φωτογραφία όπου απεικονίζονται μηνύματα που αντάλλαξε με τον υπουργό, όπου ο ίδιος μάλιστα του εύχεται χρόνια πολλά και τον «ευχαριστεί από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση»

Στο tweet, ο Μένιος Φουρθιώτης γράφει: «Επειδή εγώ μιλάω μόνο με αποδείξεις ιδού ένα μήνυμα από τις συνομιλίες με τον υπουργό που με ευχαριστούσε για την προβολή ρεπορτάζ στα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ για τον ίδιο για να μην υπάρχουν απορίες». Και επισυνάπτει το sms του υπουργού: «Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση. Να είστε πάντα χαμογελαστές και αγαπητός». Το μήνυμα του Φουρθιώτη συνοδεύεται και από φωτογραφία από εκπομπή του με τίτλο: «Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου που κατέκτησε την κορυφή της πολιτικής».