ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβον Ντο

Ο ΣΥΡΙΖΑ της καινούργιας εποχής κάνει σήμερα την πρώτη μαζική του εκδήλωση στο Τάε Κβον Ντο, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης, έδωσε δύσκολες μάχες και έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές του Ιουλίου αλλά χάρη στη στήριξη ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, παραμένει μάχιμος και δυνατός. Τώρα, πρέπει να καθορίσει την πορεία του από εδώ και εμπρός.

Στις σημερινές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιστοιχηθεί στις απαιτήσεις μιας πολιτικής δύναμης ικανής να οδηγήσει τη χώρα σε έναν προοδευτικό και δημοκρατικό δρόμο. Και αυτό το καθήκον έχει τριπλή διάσταση: προγραμματική, πολιτική και οργανωτική.

Προγραμματική, γιατί η χώρα έχει βγει πια από την επιτροπεία και καθορίζει μόνη της τις επιλογές της. Το ερώτημα σήμερα είναι αν το μέλλον θα είναι ένα μέλλον για τους λίγους ή ένας δρόμος ανάπτυξης με στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Πολιτική, γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ισοπεδώσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα και να κάνει τις πλέον σκανδαλώδεις παραχωρήσεις στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και απέναντί της πρέπει να υπάρχει μια Αριστερά επαρκής και αποτελεσματική.

Τέλος, οργανωτική, γιατί η οργάνωση δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα που δεν θα κατάφερναν προσπαθώντας χωριστά ο ένας από τον άλλον. Η οργάνωση οικοδομεί σχέσεις, παράγει πρωτοβουλίες και πολιτικά αποτελέσματα και κάνει το κόμμα αποτελεσματικότερο.

Αυτά είναι τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κόσμος στο Τάε Κβον Ντο θα στείλει το δικό του μήνυμα ότι είναι έτοιμος και αποφασισμένος να ανταποκριθεί.