ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

«Σκασμένη» η Νέα Δημοκρατία

Αμηχανία στην αντιπολίτευση από τις δηλώσεις Μοσκοβισί για το τέλος των Μνημονίων

“Να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του” υπέδειξε στον επίτροπο ο Κ. Μητσοτάκης!

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα περί τρίτου αχρειάστου μνημονίου και τετάρτου μνημονίου και ανέφερε ότι τον Αύγουστο δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, «εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει, όπως και να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ιδίως στη Δημόσια  Διοίκηση».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον Π. Μοσκοβισί «να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Εκνευρισμένος ο Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή

Παραδέχτηκε ότι ενδεχόμενη ακύρωση των μέτρων για συντάξεις και αφορολόγητο δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στη Ν.Δ. και κατεδαφίζει το αντιπολιτευτικό της αφήγημα.

“Εμείς το πρόγραμμά μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας.  Αν ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις και άλλες διεθνείς συμφωνίες, να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε και εμείς το πρόγραμμα μας” είπε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να τηρούνται για όλα τα κόμματα κι αποδεικνύοντας ποια είναι η μοναδική ανησυχία και ο μοναδικός φόβος της ΝΔ.

Ανοιχτή διαφοροποίηση Ευ. Μεϊμαράκη από τη Ν.Δ.

«Αναγνώριση από τον Μοσκοβισί της εθνικής μας στάσης το 2015: “είναι ένα συλλογικό προϊόν εργασίας … είναι ο κ. Μεϊμαράκης παρών, και αν το δικό σας κόμμα δεν ήταν εκεί το καλοκαίρι του 2015 για να ψηφίσει, για να στηρίξει, δεν θα ήμασταν σήμερα στο καλό σημείο”» έγραψε στο twitter ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., σε πλήρη αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη.

Πυρά Τζανακόπουλου για τις «νουθεσίες» Μητσοτάκη και Χατζηδάκη στον Μοσκοβισί

«Το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, να συμβιβαστεί με αυτό το γεγονός και τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα. Σχολίασε ότι νωρίτερα στο κοινοβούλιο, ο κ. Χατζηδάκης «θύμωσε με την αλήθεια».

Ο Δ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την πολιτικά πρωτοφανή κίνηση του προέδρου της ΝΔ: «Μετά τον κ. Χατζηδάκη, ήρθε η σειρά του κ Μητσοτάκη να κάνει παρατήρηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Μοσκοβισί που μίλησε για τη θετική οικονομική πορεία της χώρας και το τέλος των μνημονίων. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ»

Ευ. Τσακαλώτος: «Για τη ΝΔ, ο ευρωπαϊκός και φιλελεύθερος δρόμος συνεχίζεται με Orban και Kurz»