ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Στα «σκουπίδια» και η αύξηση του κατώτατου μισθού [Βίντεο]

‘Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός» αναφορικά με μια ακόμη προεκλογική υπόσχεση, καθώς μετά το «φιάσκο» με το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και τα «μπρος-πίσω» με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, έρχεται πλέον να ακυρώσει και αυτή που αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «10» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, λέγοντας πως ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν είχε αυξηθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά 11%. Θα αξιολογηθεί αυτό το θέμα ανάλογα με τα δεδομένα της οικονομίας» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση αν θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός διπλάσια σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης όπως υποσχόταν προεκλογικά η ΝΔ, και πρόσθεσε: «Όταν θα έχουμε τα δεδομένα της οικονομίας, ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα και πετύχουμε τους ρυθμούς μεγέθυνσης που έχουμε στο μυαλό μας. Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε».

Λίγες ώρες αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσπάθησε να «συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα» ισχυριζόμενος ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξησε σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ.

Την ίδια στιγμή όμως, φρόντισε να προαναγγείλει την κατάργηση της 13ης σύνταξης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτή στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, καθώς όπως είπε «η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε ένα ποσό για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους». 

ΣΥΡΙΖΑ: Σταϊκούρας – Πέτσας ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» σε εργαζόμενους και συνταξιούχους

Τις παραπάνω δηλώσεις καυτηρίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:

Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα» τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων… ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά.