ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Ψεύτης σε απευθείας μετάδοση ο Μητσοτάκης – Επιχείρηση συγκάλυψης του διασυρμού του στη Βουλή (Video)

Ψεύτης αποδείχθηκε περίτρανα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης χθες στην Βουλή και σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια συγκάλυψης του αυτοδιασυρμού του. Τα φιλικά προσκείμενα στη Ν.Δ. κανάλια εστιάζουν στις δηλώσεις Πέτσα προκειμένου να καλύψουν ότι δημόσια ο πρωθυπουργός ψεύδεται εκτοξεύοντας λάσπη κατά του Αλ. Τσίπρα σα να είναι αντιπολίτευση.

“Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης ή να αποπέμψει τον Πέτσα” δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στο ΣΚΑΙ. «Αυτός που λέει ψέματα αποδείχθηκε ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης και όχι όπως φώναζε χθες στην Βουλή κατά του κ. Τσίπρα αφού οι δηλώσεις του κ. Πέτσα ήταν ακριβώς όπως τις μετέφερε στην Βουλή. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη ο Κυρ. Μητσοτάκης» τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας: «Όποιος κάνει push back πάει φυλακή. Δεν επιτρέπεται να κάνει push back το Λιμενικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή απαίτησε την παραίτηση του επειδή ο Κυρ. Μητσοτάκης τον αποκαλούσε «ψεύτη» από τα κυβερνητικά έδρανα υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσας που επικαλέστηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχα δεν υπήρχαν καλώντας τον να καταθέσει στα πρακτικά τις δηλώσεις αυτές.

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που του είπε ότι θα καταθέσει στα πρακτικά τις σχετικές δηλώσεις αλλά μετά ο ίδιος θα πρέπει ή να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ή να αποπέμψει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο.

Εύκολη διέξοδο για να καλύψουν όπως όπως τον αυτοδιασυρμό του πρωθυπουργού έδωσαν στα κανάλια οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης άλλοι αδειάζοντας τον κ. Πέτσα, άλλοι προσπάθησαν να “μαζέψουν” τις δηλώσεις Πέτσα και άλλοι αναπαράγοντας τη επίσημη γραμμή της Ν.Δ. περί διαστρέβλωσης των δηλώσεων του (Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης).

«Δεν υπάρχει ζήτημα Πέτσα. Είναι αυτοδημιούργητος, με καλή καριέρα. Είναι ένα παιδί από μια λαϊκή οικογένεια και βοηθάει στην εικόνα της κυβέρνησης» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Πέτσα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα κάνουμε συντακτική ανάλυση μιας δηλώσεως;» αναρωτήθηκε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα της γενικότερης διαχείρισης του προσφυγικού ανέφερε σχετικά ο Κωστής Χατζηδάκης στο ΣΚΑΙ.

«Δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Πέτσα. Είναι τρομερό το τι περνάει ο κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος που η κάθε λέξη του διυλίζεται. Δεν θεωρώ ότι η αύξηση των περιπολιών αυξάνει » είπε λίγο μετά στο ίδιο κανάλι ο Σ.  Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις αυτές «άστοχες».

“Είναι στατιστικό ζήτημα αυτό που είπε ο κ. Πέτσας». Όταν έχεις αυξημένη κίνηση νύχτα θα έχεις ατυχήματα» σε μια προσπάθεια αιτιολόγησης των απαράδεκτων δηλώσεων ο Θ. Ρουσόπουλος στο Open. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κεφαλογιάννης μίλησε για «στατιστικό δεδομένο» και πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε με την Τουρκία.