ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Γιατί με τον Γιάννη Σπιλάνη και τη Συμπαράταξη Πολιτών

Σε αντίθεση με την ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα, εμάς δεν μας ενδιαφέρει να βαφτεί η περιφέρεια Β. Αιγαίου, κόκκινη ή άλλο χρώμα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μια σειρά από σημαντικές νέες δυνατότητες για τα νησιά μας και θέλουμε αυτές, να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών.

Ο διπλασιασμός των πόρων του επόμενου ΠΕΠ, το ειδικό αναπτυξιακό για τα νησιά του Β. Αιγαίου, το μεταφορικό ισοδύναμο, η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ είναι μερικές από αυτές τις δυνατότητες που  η αξιοποίηση τους από την επόμενη περιφερειακή αρχή  θα καθορίσουν την πορεία των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτές τις δυνατότητες δεν μπορεί να τις αξιοποιήσει η εκλεκτή της ΝΔ. Η μέχρι τώρα θητεία της Χ. Καλογήρου και οι επιδόσεις που καταγράφει σε όλα τα  πεδία είναι απογοητευτικές.

Παρά τη γενναία στήριξη που είχε η Περιφέρεια μας τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση, αυτή εξακολουθεί να είναι από τις τελευταίες στην απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ, καμία συνεργασία δεν υπάρχει με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, έργα βιτρίνας, πόροι που δεν απορροφούνται και “χρήματα στο σεντούκι”.

Χωρίς.σχέδιο χωρίς προοπτική, ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων, Αυτή είναι η αρνητικά προσφορά της Χ. Καλογήρου και του συστήματος που έχει δημιουργήσει στην Περιφέρειά μας.

Η Συμπαράταξη Πολιτών με  επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη είναι  η πλατιά  αυτοδιοοκιτικη περιφερειακή κίνηση που μπορεί να αξιοποιήσει  αυτές τις δυνατότητες.

Συσπειρώνει ζωντανές και ικανές δυνάμεις από διαφορετικούς πολιτικούς κοινωνικούς, αυτοδιοικητικός και επαγγελματικούς χώρους σε όλα τα νησιά της περιφέρειας. Από την ριζοσπαστική αριστερά, την οικολογία, την σοσιαλδημοκρατία, αλλά και ανθρώπους της υγιούς τοπικής επιχειρηματικότητας, των κινημάτων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Εχει συγκεκριμένο και επεξεργασμένο  σχέδιο για την περιφέρεια, που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Δεν έχει εξάρτηση από συμφέροντα, αντίθετα θέλει και μπορεί να συγκρουστεί με αυτά.

Ολα αυτά για εμάς είναι η εγγύηση ότι μπορεί να πετύχει  εκεί που οι άλλοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Η Συμπαράταξη Πολιτών, με επικεφαλή τον Γιάννη Σπιλάνη, μπορεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα, της νέας προοδευτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, που θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των νησιών προς όφελος των πολλών!