ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Γ. Πάλλης: Συγκεκριμένοι άνθρωποι με συγκεκριμένες “πλάτες” λυμαίνονται τον κόλπο Καλλονής

Είκοσι σχεδόν χρόνια μετά τη σύνταξή των πρώτων ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για τις προστατευόμενες  περιοχές ξεκινά να μορφοποιείται επιτέλους ένα ρεαλιστικό καθεστώς προστασίας τους με πρωταγωνιστές τους φορείς διαχείρισης. Το σημαντικότερο είναι ότι από την προστασία σταδιακά προχωράμε στην αξιοποίηση των περιοχών, ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα” είπε ο Γ. Πάλλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν του Υπ. Περιβάλλοντος “Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κ.ά. διατάξεις”.

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τα αποτελέσματα της καταστροφικής, για τις προστατευόμενες περιοχές, πολιτικής των προηγούμενων χρόνων, ο Γ. Πάλλης, μίλησε για τους κίνδυνους που υπάρχουν στον κόλπο Καλλονής, τόσο από “συγκεκριμένους ανθρώπους” που τον λυμαίνονται “με συγκεκριμένες πλάτες“, αλλά  και τους κινδύνους που απορρέουν , από την ενδεχόμενη κατασκευή του φράγματος Τσικνιά.

Οπως είπε χαρακτηριστικά:

Τον κόλπο Καλλονής, τον λυμαίνονται τόσα χρόνια με κίνδυνο την καταστροφή του συγκεκριμένοι άνθρωποι, με συγκεκριμένες «πλάτες»….

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια σχεδιάζανε στον τόπο μου -έκανε αναφορά και ο Αναπληρωτής Υπουργός για τα σχέδια διαχείρισης υδάτινων πόρων- μεγάλα έργα, τα έργα που έμπαιναν εκείνη την εποχή στα προγράμματα, αναθεωρήσεις μελετών, βασισμένα πάνω σε επιχειρήματα χωρίς καμία βάση, όπως να φτιάξουμε ένα μεγάλο φράγμα χωρίς σχέδια διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κόλπο της Καλλονής, χωρίς σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Οι προστατευόμενες περιοχές είναι πολλές και μπορούμε να τις εκμεταλλευθούμε με κάθε τρόπο. Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για όσους κυβερνούσαν τόσα χρόνια,  εδώ είναι η ντροπή τους. Οι μισοί δεν έρχονται γιατί δεν θέλουν αυτό το νομοσχέδιο και οι άλλοι μισοί, οι σοβαρότεροι -θα έλεγα- δεν έρχονται γιατί ντρέπονται για ό,τι δεν έκαναν τόσα χρόνια και για ό,τι δεν μπορούν να υποστηρίξουν” σημείωσε ο βουλευτής.

Δείτε την ομιλία του Γ. Πάλλη