ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Δραστηριότητα του Βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού στην Αθήνα και τη Λέσβο

Μεταξύ Αθήνας και Λέσβου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Πιο συγκεκριμένα:

Το πρωί της Κυριακής (26/1) ο κ. Μπουρνούς συμμετείχε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό στα παριστάμενα μέλη του συλλόγου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Γ.Μπουρνούς παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, που διοργανώθηκε στην κατάμεστη έδρα του συλλόγου, στην Καλλιθέα. 

Στις ομιλίες του στις δύο εκδηλώσεις, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού αναφέρθηκε στα κορυφαία προβλήματα που απασχολούν το νησί στην αρχή της νέας χρονιάς (προσφυγικό, τιμές ελαιολάδου, τιμές γάλακτος κ.α.), κάλεσε τους συμπατριώτες των δύο ιδιαίτερα δραστήριων συλλόγων σε εγρήγορση, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά του για στενότερη συνεργασία για τη διεκδίκηση των δικαίων του νησιού μας.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Γ.Μπουρνούς βρέθηκε στη Μυτιλήνη και επισκέφθηκε το ΚΥΤ Μόριας, όπου, μετά από μια σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης και επαφές με τους εργαζόμενους, παρέδωσε μαζί με εκπροσώπους της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» και συνεργάτες του γραφείου του Ευρωβουλευτή, Κώστα Αρβανίτη, κούτες με προϊόντα ατομικής υγιεινής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που συγκέντρωσε η «Αλληλεγγύη για όλους» στην Αθήνα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας παραχώρησε, μαζί με τους εκπροσώπους της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» και τους συνεργάτες του Ευρωβουλευτή, Κ.Αρβανίτη, συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου και το ίδιο βράδυ συμμετείχε σε συζήτηση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης για το προσφυγικό.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Γ.Μπουρνού στη συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό:

«Σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία:

– Στο ΚΥΤ Μόριας υπάρχουν 19.432 πρόσφυγες και μετανάστες. Στις 7 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το ΚΥΤ με 5678 ανθρώπους.

– Από την 1/1/20 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει 12 επιστροφές στην Τουρκία. Προεκλογικά υποσχόταν χιλιάδες.

– Από την 1/1/20 η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στείλει στην ενδοχώρα 802 άτομα. Το ίδιο διάστημα, οι αφίξεις στη Λέσβο ήταν 1577.

– Ο κ. Βρούτσης δεν έχει υπογράψει ακόμα την απόφαση για την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΥΤ από τον Β’ και Γ’ κύκλο κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων έχουν ήδη λήξει και άλλες λήγουν άμεσα. Στα τέλη Αυγούστου έκανα σχετική παραίνεση στον κ. Κουμουτσάκο και στα τέλη Νοεμβρίου κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Βρούτση. Ο κ. Βρούτσης πρέπει άμεσα να υπογράψει την παράταση, δεν είμαστε πια στο “παραπέντε”, αλλά στο “και πέντε”.

– Οι διαξιφισμοί μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχόντων, δημάρχων και περιφερειάρχη, μπερδεύουν κι εμάς τους ίδιους που ασχολούμαστε καθημερινά με το πρόβλημα. Τους καλώ να δεσμευτούν δημοσίως, ότι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δύο βασικά αιτήματα στα οποία συγκλίνουμε όλοι, για άμεση αποσυμφόρηση και καμία νέα δομή στη Λέσβο.

– Η ΝΔ έχει αλλεργία στον αντίλογο. Ήμουν ο μόνος Βουλευτής από τους τρεις Νομούς (Λέσβου, Χίου, Σάμου) που στις 23/1 προσήλθα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας να παραστώ στη σύσκεψη της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Ο κ.Μηταράκης μου αρνήθηκε την είσοδο. Ίσως να αισθάνθηκε άσχημα, που κανένας κυβερνητικός βουλευτής δεν εμφανίστηκε. 

Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και βυθίζει την κατάσταση ακόμη πιο βαθιά στο χάος, αφήνοντας το ΚΥΤ να καταρρεύσει με πληθυσμό 19.432 ανθρώπους και χωρίς εργαζομένους.

 Πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό της, ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις μας».

29/01/20