ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Δωρεά 150.000 δολαρίων για τους σεισμοπαθείς: Δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Κυριακή βράδυ) η Μητρόπολη Μυτιλήνης δεν έχει πάρει επίσημα θέση στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα 150.000 δολ. της δωρεάς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Οπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Βρίσας, (δείτε εδώ και εδώ) ενώ τα χρήματα αυτά μαζεύτηκαν από τους συμπατριώτες μας της Αυστραλίας προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των σεισμοπαθών, εν’ τούτοις η Μητρόπολη Μυτιλήνης τα παρακρατεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να τα διαθέσει για την αποκατάστασης των ζημιών των εκκλησιών.

Μάλιστα, εάν έχουν βάση οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο Vatera.gr, ότι δηλαδή “η Μητρόπολη Μυτιλήνης χορήγησε στην ενορία της Βρίσας το ποσό των 20.000€. Από το ποσό αυτό θα γίνει και το στέγαστρο δίπλα στον Άγιο Ευστάθιο ώστε να «μεγαλώσει η χωρητικότητά τουφαίνεται ότι οι υποψίες ότι αυτά τα χρήματα η Μητρόπολη Μυτιλήνης τα προορίζει για τους ναούς, για τους οποίους άλλωστε εξασφαλίζονται από άλλες πηγές τα σχετικά κονδύλια για την επισκευή τους και όχι τους σεισμοπαθείς, έχουν βάση.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η υπόθεση είναι σοβαρή και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο. Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πώς, από την πρώτη στιγμή που έγινε η καταστροφή και όταν άρχισαν είτε να συγκεντρώνονται τα πρώτα χρήματα  από δωρεές, είτε να γίνονται γνωστά τα ποσά της  κρατικής συνδρομής προς τους σεισμοπαθείς, διάφοροι καλοθελητές προσπαθούν να σπείρουν αμφιβολίες ανάμεσα στους πληγέντες για το κατά πόσο οι διαθέσιμοι πόροι θα πάνε πάνε πραγματικά για τους σκοπούς που προορίζονται.

Καλά κάνουν λοιπόν, οι συλλογικότητες των κατοίκων της Βρίσας και αναδεικνύουν το θέμα. Η υπόθεση των 150.000 δολαρίων,  δικαίως δημιουργεί ανοιχτά θέματα που  πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα. Δεν μπορούν να μένουν σκιές και πολύ περισσότερο αυτές οι σκιές να βαραίνουν την εκκλησία, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για εκατοντάδες συμπατριώτες μας, ως εκ΄του ρόλου της, πρώτη πρέπει να δίνει το παράδειγμα.