ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη

Aν μη τι άλλο, ως “επικίνδυνος  τυχοδιωκτισμός και ακατανόητη ενέργεια που καμία σχέση δεν έχει με τους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης, μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη, από ομάδες μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του αντεξουσιαστικού χώρου.

Ενεργώντας στο όνομα όσων προσφύγων έκαναν απεργία πείνας τις προηγούμενες ημέρες στην πλατεία Σαπφούς, οι συγκεκριμένες ομάδες, μετά από την αντιρατσιστική συγκέντρωση και πορεία που έγινες στους δρόμους της Μυτιλήνης, οδήγησαν μια ολιγάριθμη ομάδα (προσφύγων) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα κατέλαβαν, με άγνωστο μέχρι στιγμής στόχο. Κάποιοι μάλιστα, από τις δύο ομάδες, έσπασαν την ταμπέλα των γραφείων του κόμματος.

Μάλιστα, ανάμεσα στις δύο ομάδες, φαίνεται ότι υπάρχει και “καταμερισμός καθηκόντων”, αφού τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν αναλάβει να …περιφρουρούν την εξωτερική είσοδο των γραφείων, ενώ τα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου, την εσωτερική.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι φρουροί της εσωτερικής εισόδου των γραφείων, απαγόρεψαν σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου να έλθουν σε επαφή με τους πρόσφυγες που βρίσκονται μέσα, προκειμένου να συζητήσουν αδιαμεσολάβητα, μαζί τους.

Αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή όπου το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες, απεργοί από την πλατεία και αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει την ρητορική τους.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη της υπόθεσης.