ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», για την επίσκεψη Γιόχανσον

 

Η κα Γιόχανσον έρχεται αύριο στο νησί μας για να πείσει αυτοδιοικητικούς και πολίτες αυτού του τόπου, πως το νέο σύμφωνο για το προσφυγικό είναι επωφελές για  τον τόπο, αλλά κι αν δεν είναι, με κάποια αντισταθμιστικά (οικονομικά οφέλη) μπορεί να το κάνει να φαίνεται  ωφέλιμο. 

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα ανεχτούμε ποτέ στον τόπο μας γκρίζες ζώνες. 

Δεν θα ανεχτούμε ποτέ να υπάρχουν περιοχές που να μην είναι Ευρωπαϊκές (άρα ούτε Ελληνικές) εντός Ελληνικής επικράτειας (να θυμίσουμε την ξένη διοίκηση στο δρομολογημένο νέο ΚΥΤ της Βάστρια). 

Το νησί δεν θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης και το σύμφωνο με τις γκρίζες ζώνες – στις  οποίες δεν θα εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία –  δεν θα βρει ποτέ εφαρμογή ούτε στους Καρά Τεπέδες, ούτε στις Βάστριες. 

Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στη Βάστρια αλλά όχι στο σύμφωνο. Διότι απλά το σύμφωνο δεν υφίσταται όταν δεν υπάρχουν ΚΥΤ για να εφαρμοστεί. 

Η κα Γιόχανσον έρχεται να μας χρυσώσει και το χάπι λέγοντας πως το σύμφωνο προβλέπει πως όποια χώρα(δηλαδή καμία)  της Ε.Ε δεν δέχεται να υποδεχτεί τον αριθμό προσφύγων  που έχουν πάρει άσυλο (που της αναλογεί), να αποζημιώνει με κάποια χρηματικά ποσά (μην φανταστείτε μεγάλα) την Ευρωπαϊκή  χώρα πρώτης υποδοχής προκειμένου,  να τους κρατάει είτε εγκλωβισμένους, είτε ενταγμένους στην τοπική κοινωνία  μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Κανένα πρόσωπο που θέλει να χαράξει τη μοίρα αυτού του τόπου ερήμην των κατοίκων του,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ. 

Υ.Γ Στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου θα είμαστε παρόντες. 

 Για την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη  Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

 

Αστυρακάκης Κωνσταντίνος

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς – Ατσίδης Θεόδωρος