ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πρώτο Θέμα Τόπος

Η παρανομία σε όλο το μεγαλείο της. Μήπως μπορεί να απαντήσει ο Δήμαρχος;

Στην συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης που έγινε με περιφορά την Τρίτη 5/05/2020  ήρθε ως θέμα  η «έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης,(9.945 ευρώ) που αφορά τη δαπάνη ενημέρωσης, πολιτών-δημοτών Μυτιλήνης για θέματα προστασίας  από τον covid 19». Η  εισήγηση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να αποτελέσει εισήγηση σε σεμινάριο με τίτλο « Η παρανομία σε όλο το μεγαλείο της».

Ελπίζοντας ότι κάτι δεν καταλάβαινα καλά  απεύθυνα  τη Δευτέρα 4 Μαίου προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τα παρακάτω ερωτήματα

1) Μιλάμε για διαφήμιση που έχει ήδη ανατεθεί; Αν ναι πως γίνεται να έρχεται εκ των υστέρων η συζήτηση στην οικονομική επιτροπή;

2) Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν (ή εχουν ήδη επιλεγεί;) οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα ηλεκτρονικά σάιτ

Ο Πρόεδρος κ. Κατσαβέλλης δήλωσε αναρμόδιος και με παρέπεμψε στο γραμματέα του Δήμου κ. Κουντουρέλλη, και βέβαια κανένας δε δέχτηκε να μου απαντήσει γραπτά  ενώ περίμενα μέχρι 7/05/2020.

Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε από που προέκυπτε η αδυναμία διατύπωσης γραπτών απαντήσεων τις οποίες ποτέ δεν έλαβα.

Πως θα μπορούσαν να παραδεχτούν γραπτά πως «δόθηκε η δουλειά» με ανάθεση σε ηλεκτρονικά σάιτ  και έντυπα μέσα που επέλεξαν, χωρίς να έχετε γίνει μελέτη, χωρίς να έχουν βάλει κριτήρια χωρίς να  έχουν τηρήσει καμιά από τις διαδικασίες που προβλέπονται ακόμα και στις απευθείας αναθέσεις!!!! «Δώσανε τη δουλειά στο μιλητό»

Πως θα μπορούσαν να παραδεχτούν πως, έρχονται ένα μήνα μετά αφού  ανατέθηκαν, εκτυπώθηκαν και μοιράστηκαν τα διαφημιστικά  φυλλάδια αφού έγιναν και παίχτηκαν τα τηλεοπτικά σπότ  αφού ανατέθηκε η διαφήμιση στα  ηλεκτρονικά σάιτ και ζητάνε από την οικονομική επιτροπή  να εγκρίνει μελέτη και ανάθεση για δουλειά που ήδη έχει γίνει χωρίς μελέτη και χωρίς καμιά από τις προβλεπόμενες για την ανάθεση διαδικασίες;

Και έτσι με τις ενέργειες τους αυτές καθιστούν αμφίβολη την  πληρωμή αυτών των ανθρώπων (που στο κάτω – κάτω δε φταίνε ή έχουν μικρότερο μερίδιο ευθύνης) επειδή εκδίδουν μια απόφαση που  αφορά υπηρεσίες που προσφέρθηκαν  πριν την απόφαση έγκρισής τους!

Και ήξεραν καλά πως  αυτό είναι παράνομο!

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής δηλώνει αναρμόδιος, ποιος είναι αρμόδιος  να δώσει απαντήσεις;

Μήπως ο Δήμαρχος; Ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την κατάντια;

Χιωτέλλη Εριφύλη,

Μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης