ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ 2ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Δηλώνει ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης σήμερα στην επέτειο του 1940: “Η Κυβέρνησή μας οφείλει ένα νέο ΟΧΙ στην νέα εισβολή (Βόρειο Αιγαίο 28.10.2019)”.
https://www.facebook.com/KostasMoutzouris/posts/164013231343102

Προφανώς παρασυρμένος από τη δήλωση της κας Υπουργού ότι το 1940 μας επιτέθηκαν λαϊκιστές και όχι οι Ιταλοί φασίστες, μάλλον παρομοιάζει τους κάθε είδους και κινήτρου πρόσφυγες και μετανάστες -που το μόνο όπλο που διαθέτουν συνήθως είναι το κινητό τους και η πρόθεση τους είναι πρώτα απ’ όλα να ζήσουν- με τους εισβολείς που ήθελαν ξεκάθαρα να κυριεύσουν τη χώρα μας και να επιβάλουν το καθεστώς του φασισμού.

Θεωρεί ο κ. Περιφερειάρχης ότι αυτό που υφιστάμεθα εδώ και 4 χρόνια στη Λέσβο, στα νησιά, στην Ελλάδα έχει αναλογίες με όσα έζησαν οι γονείς μας αρχικά στη Πίνδο και στη συνέχεια σε όλη την κατεχόμενη χώρα. Ποιές άραγε;

Ο κ. Περιφερειάρχης συντάσσεται με εκείνους που υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στην ουσία είναι καλυμμένος στρατός κατοχής των νησιών, της χώρας και της χριστιανικής Ευρώπης γενικότερα. Το καταγράφουμε.

Κατά την άποψη μας, αν έχουν κάποιο κοινό στοιχείο τα δύο γεγονότα είναι η διαφορετική στάση των Ελλήνων σε σχέση με τους υπόλοιπους της Ευρώπης και του κόσμου. Το 1940 και μετά η Ελλάδα αντιστάθηκε στις επιθέσεις Ιταλών και Γερμανών ναζιστών (σε αντίθεση με ότι έκαναν αρκετές χώρες της Δ. Ευρώπης) με συνέπεια να χαθεί ο πόλεμος στο μέτωπο της Ρωσίας όπως είπαν πολλοί την εποχή εκείνη μεταξύ των οποίων ο Στάλιν (https://www.facebook.com/204468636784952/posts/536095973622215/). Αντιστάθηκε, μέσα και έξω από την χώρα και όταν ο πόλεμος είχε χαθεί για τη χώρα μας. Αντιστάθηκε για κάποια ιδανικά.

Σήμερα η Ελλάδα “αντιστέκεται” ξανά απέναντι σε όσους επιθυμούν και πάλι να γίνει η Ευρώπη ένας χώρος μόνο για τους “άριστους”, την άρια φυλή. Αντιστέκεται για τα ίδια ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης.

Αλλο κοινό στοιχείο: και τότε και τώρα όλοι οι Ελληνες δεν ήμασταν μαζί, δεν πολεμήσαμε τελικά από την ίδια πλευρά, έστω και αν στην αρχή υπήρξε ομοψυχία.