ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ.: “Αν δεν σας κάνουν τα ψέματα μας, έχουμε και άλλα!”

Πόσα ψέματα έχουν πει τα τελευταία τρία χρόνια; Πόσες φορές, τα ψέματα τους, έχουν καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα;

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ για την απλή αναλογική και τα ερωτήματα που απευθύνει στον ΣΥΡΙΖΑ για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, ο λόγος που εδώ και τρία χρόνια, είτε με επίσημες ανακοινώσεις της, είτε μέσα από τους ψιθύρους και τα καφενεία, προβλέπει και προαναγγέλλει τους “λοιμούς και καταποντισμούς” που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νησί!

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Το “κόψιμο των επιδοτήσεων των αγροτών” που μας φώναζαν από τις ντουντούκες πριν το δημοψήφισμα; Η πραγματικότητα τελικά λέει ότι σήμερα οι αγρότες της Λέσβου, έχουν κερδίσει, συνολικά, περισσότερο από τις επιδοτήσεις.

Την “καταστροφή του προσφυγικού”; Σήμερα όλοι και όλες ξέρουν ότι παρά τις σημαντικές πιέσεις στην τοπική μας κοινωνία και στην καθημερινοτητα, ειδικότερα των κατοίκων της πόλης και των βόρειων χωριών της, οι οικονομικές επιπτώσεις, ήταν και είναι θετικές. Οχι μόνο καταγράφεται σταθεροποίηση και άνοδος της απασχόλησης, εξ’ αιτίας του προσφυγικού, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός τοπικών επιχειρήσεων βλέπει τους τζίρους της να μεγαλώνουν.  Ακόμα και στον τουρισμό, φαίνεται πια ότι οι δύσκολες ημέρες του 2015 έχουν μείνει πίσω και τα πράγματα έχουν αρχίσει να εξομαλύνονται.

Την καταστροφή που θα φέρουν η “ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση;” Σήμερα, έναν χρόνο μετά την εφαρμογή τους, πόσοι αλήθεια αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες είναι οι χαμένοι, Η συντριπτική τους πλειοψηφία όχι μόνο δεν έχασε, αλλά πήρε σοβαρές ανάσες!

Τις “μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών;” . Τώρα πια, η αποζημίωση των αγροτών που παθαίνουν ζημιές από φυσικές καταστροφές είναι ζήτημα λίγων μηνών, όταν επί ημερών τους κάνανε χρόνο και!

Την “ανεργία που θα αυξηθεί;” Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και η τοπική ανεργία καταγράφει τάσεις σαφούς αποκλιμάκωσης και χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν πλέον την ελπίδα ότι θα βρουν, επιτέλους, δουλειά!

Το “νοσοκομείο και την υγεία που ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει παρατημένη;” Αυτό όταν το νοσοκομείο της πόλης μας, μετατρέπεται σιγά – σιγά σε ένα από σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας και όταν όλος ο κόσμος έχει πια πρόσβαση στο σύστημα υγείας!

Τους “σεισμοπαθείς της Βρίσας και των άλλων χωριών που κοιμούνται στον δρόμο;” Οταν ο ίδιος ο Ευθ. Λέκας, αναγνώρισε ότι “η διαχείριση του σεισμού της Βρίσας, ήταν η καλύτερη στην ιστορία των σεισμών στην Ελλάδα”;

Την “σίγουρη, κάθε φορά κατάργηση των συντελεστών του ΦΠΑ” που προβλέπουν εδώ και τρία και χρόνια και ακόμα στην Λέσβο, τον έχουμε;

Τα μεγάλα τοπικά έργα που ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει αφήσει στον αυτόματο“, όταν το λιμάνι στο Σίγρι έχει ήδη ξεκινήσει, ο δρόμος Καλονής – Σιγρίου, έχει ξεμπλοκάρει και σύντομα θα ανακοινωθεί και ο άλλος μεγάλος οδικός άξονας;

Την “φτώχεια που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ;” Οταν, εδώ και ένα χρόνο, οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς του νησιού, που δεν τους έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τους βρήκε, έχουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης;

Άπειρα ψέματα και άλλες τόσες άπειρες φορές αυτά τα ψέματα τους έχουν καταρρεύσει από την ίδια την πραγματικότητα. Αλλά αυτοί εκεί! Η εμμονή τους να …προβλέπουν καταστροφές, που δεν έρχονται τους κάνει να χάνουν, την όποια σοβαρότητα, τους έχει απομείνει.

Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. “Αν δεν σας κάνουν τα ψέματα μας, έχουμε και άλλα!” Με αυτή τη λογική δουλεύουν. Το “οπλοστάσιό τους” μοιάζει ανεξάντλητο!

Υπομονή να έχουμε μόνο, θα περάσει και αυτό!