ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

«Πριν την πανσέληνο: Άνοιξη – Αντίσταση – Ελπίδα»

 

 

Μια μοναδική βραδιά τέχνης και πολιτισμού. Μια ονειρική βραδιά, που μας μετέφερε στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Μέσα από την ιδιότητα της τέχνης να υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο και να τοποθετεί τον άνθρωπο στο πουθενά και παντού.

Στο άνω κάστρο της Μυτιλήνης. Από τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου. Που φέρει το αποτύπωμα όλης της ιστορίας της Λέσβου: Βυζαντινοί, Γατελούζοι, Οθωμανοί. Το «φρούριο» όπως το έλεγαν οι Μυτιληνιοί. Ένα μαγικό κάστρο που τόσο λίγο γνωρίζουμε. Που συνεχώς αναδεικνύεται και ομορφαίνει. Μέσα από τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του προϊσταμένου της, κυρίου Παύλου Τριανταφυλλίδη.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου και η Διαπολιτισμική Χορωδία CANTAλαλούν,  στην οποία συμμετέχουν πρόσφυγες,  Έλληνες και «ξένοι», μας πρόσφεραν την μουσική εκδήλωση  «Πριν την πανσέληνο: Άνοιξη – Αντίσταση – Ελπίδα», υπό την καθοδήγηση της μουσικού κυρίας Μαρίζας Βαμβουκλή.  Υπέροχα τραγούδια και ιστορίες απ’όλο τον κόσμο.

Η CANTAλαλούν  τούτες τις απρόοπτες, απρόβλεπτες στιγμές της ιστορίας του νησιού μας, μας δείχνει το αύριο. Ενώνει το διαφορετικό, το συνθέτει και το μετασχηματίζει σε ενιαίο και αδιαίρετο. Προτείνει και δείχνει τον δρόμο τον φωτεινό.

 

Ακολουθώντας το φώς…