ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το νέο λιμάνι στο Σίγγρι

Στο  Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, εντάσσεται τελικά μετά από κοινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η κατασκευή του νέου λιμανιού στο Σίγρι.

Το έργο, το οποίο αρχικά είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και μάλιστα είχε δημοπρατηθεί η κατασκευή τους, αλλά τελικά απεντάχθηκε.

sigri123
Το νέο λιμάνι θα κατασκευαστεί δεξιά από τον χώρο του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου

Με βάση τη σχετική μελέτη, το νέο λιμάνι θα κατασκευαστεί δεξιά του υφιστάμενου αλιευτικού καταφυγίου, ενώ τα λιμενικά έργα και οι αντίστοιχοι χερσαίοι χώροι περιλαμβάνουν δύο διακριτά αντικείμενα και συγκεκριμένα:

  • Αλιευτικό καταφύγια
  • Εμπορικό και Επιβατικό λιμένα που θα μπορεί να εξυπηρετεί δύο πλοία.

Οι χερσαίοι χώροι του νέου λιμανιού, οι οποίοι θα γίνουν με επιχωματώσεις, περιλαμβάνουν όλες τις αναγκαίες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση οχημάτων, φορτηγών, γερανών αλλά και επιβατών.

Επίσης με την δημιουργία του νέου λιμανιού απελευθερώνεται η χρήση του υφιστάμενου λιμένα από μη στρατιωτικούς σκοπούς.

Τέλος να σημειώσουμε ότι για λόγους ασφαλείας αλλά και ελέγχου των διακινούμενων οχημάτων και εμπορευμάτων,  η χερσαία ζώνη του λιμανιού θα περιφραχτεί από τη θέση της ράμπας καθέλκυσης – ανέλκυσης μικρών σκαφών έως και το ύψος της γέφυρας του υφιστάμενου ρέματος.