ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. Λέσβου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ιδιωτικοποιεί» το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

 

Προκήρυξε  διαγωνισμό ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ για 4 χρόνια, για «Παροχή υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) των κάθε τύπου Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων και μεταναστών.

Την ίδια στιγμή που αγωνιζόμαστε για την αποσυμφόρηση της Λέσβου και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κύριος Μηταράκης βρίσκουν ευκαιρία για να στήσουν «δουλειές». Βusiness as usual. Με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό προκηρύσσουν  διαγωνισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων  ευρώ. Κάποιοι θέλουν να θησαυρίσουν πάνω στις πλάτες των νησιωτών και των νησιών μας.

Αφού με το έτσι θέλω και σε αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λεσβιακού λαού, ονειρεύονται  να φτιάξουν στη περιοχή Βάστρια, ένα μόνιμο ΚΥΤ μεγαθήριο, κάνοντας τη Λέσβο και επίσημα φυλακή προσφύγων-μεταναστών, σχεδιάζουν και το μοίρασμα της λείας.

Οι πολίτες της Λέσβου δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτό το μέλλον για τον τόπο τους. Να γίνει μόνιμη φυλακή, που θα την περιτριγυρίζουν ύαινες, έτοιμες να κερδοσκοπήσουν πάνω στις ζωές των ανθρώπων.