ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Τα .. ένοχα μυστικά μιας υπηρεσίας βούκινο στον καφενέ! (Συνέχεια)

Σε χτεσινό δημοσίευμα στα ΜΠΛΟΚΙΑ αναφέρεται ο τηλεφωνικός διάλογος Υπαλλήλου της Περιφέρειας, που μεταξύ άλλων ο ένας ομιλητής, που είναι κτηνίατρος στην Περιφέρεια αναφέρει στον συνομιλητή του ότι «με την βοήθεια του Υπουργείου και της Περιφέρειας  συγκαλύψαμε το θέμα και αν γίνει επώνυμη καταγγελία θα πάμε όλοι μέσα».

Επειδή ο συγκεκριμένος είναι υπάλληλος της Περιφέρειας δεν πρέπει να κληθεί από την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου να εξηγήσει  με ποιον τρόπο η Περιφέρεια συγκάλυψε το θέμα;  Και επί πλέον να μας πει και ποιος  τους έκανε «πλάτες» και από το Υπουργείο. Αν πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά που δημόσια ακούστηκαν το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να μπει κάτω από το «χαλί».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βουλευτής Λέσβου του Συριζα Γ. Πάλλης δημόσια έχει καταγγείλει την μη εκτέλεση των προγράμματος άρσης της καραντίνας αιγοπροβάτων και   εμβολιασμού αιγοπροβάτων για τον μελιταίο πυρετό καθώς  και  σφαγές ζώων που δεν δηλώνονταν στον ΕΛΟΓΑΚ από συγκεκριμένο σφαγείο του νησιού μας, χωρίς να έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη Υπηρεσία έχει γίνει από τον περασμένο Μάιο οικονομικός έλεγχος και από την Εφορία, ενώ καταγγελίες και αναφορές έχουν γίνει και στις αρμόδιες τοπικές δικαστικές αρχές. Για όλα αυτά ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα.

Επίσης, πάλι σύμφωνα με δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο,  μηνυτήρια αναφορά έχει καταθέσει και επιχειρηματίας εμπορίας οστράκων για μη βεβαιωμένα τέλη υπέρ του Δημοσίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργείται προκαταρτική εξέταση με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα των Εφετών.

Για να επανέλθουμε όμως στο τηλεφώνημα εικάζουμε ότι αυτό μπορεί να έχει σχέση  με τις δύο δίκες που θα γίνουν από το τριμελές πλημμελειοδικείο  στο δικαστήριο της πόλης μας την προσεχή Πέμπτη 1 Μαρτίου με κατηγορούμενους υπαλλήλους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και αναμένονται με ενδιαφέρον.

Όσο για το όνομα του Υπαλλήλου της Περιφέρειας που τηλεφωνούσε είναι στο διαχειριστή μας και μπορεί η κ. Καλογήρου να το ζητήσει όποτε θέλει.