ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Η “άρχουσα τάξη” του νησιού δηλαδή οι “φορείς” αποφάσισε: “Τα δικά μας συμφέροντα είναι και δικά σας!”

Εργοδοτικοί φορείς που κατά κύριο λόγο υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πιο πλούσιων τμημάτων των επιχειρηματιών, των εμπόρων και των επιστημόνων, είναι κατά κύριο λόγο οι 16  “Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Φορείς της Λέσβου”, οι οποίοι “φιλοδοξούν”, όπως ισχυρίζονται, “να χαλάσουν την φιέστα της κυβέρνησης”, δηλαδή το το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που θα γίνει στη Μυτιλήνη στις 2 – 3 Μαΐου.

Οι «φορείς» , έκαναν την … ανεπίσημη εμφάνισή τους το 2015, με αφορμή το δημοψήφισμα. Αποτέλεσαν το τοπικό “μπλοκ του ΝΑΙ” δηλαδή όλες εκείνες τις δυνάμεις που υποστήριζαν την γραμμή των “μένουμε Ευρώπη”. Στην συνέχεια, με αφορμή  “το προσφυγικό” και ιδιαίτερα “το ασφαλιστικό” συγκροτήθηκαν και επίσημα.

Μάλιστα, λίγο πριν από την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό καλούσαν σε πράματα και θάματα, ενώ μετά την ψήφισή του και αφού βεβαίως αποδείχτηκε ότι αυτά που έλεγαν δεν είχαν καμία βάση τήρησαν  (για το συγκεκριμένο θέμα) σιγή ιχθύος, και από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει για αυτό.

 

Ποιοι είναι οι 16 φορείς

 1. Επιμελητήριο Λέσβου
 2. Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
 3. Τεχνικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
 4. Σύλλογος Φοροτεχνικών Λέσβου
 5. Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
 6. Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου
 7. Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου
 8. Σύλλογος Συμβολαιογράφων
 9. Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου
 10. Ένωση Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων
 11. Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
 12. Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής
 13. Σύνδεσμος Ταξί Μυτιλήνης
 14. Σύνδεσμος Περιφερειακών Ταξί Λέσβου
 15. Σύλλογος Εργοληπτών Νομού Λέσβου
 16. Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Λέσβου

Οι διοικήσεις τους, στην συντριπτική πλειοψηφία, πρόσκεινται στην Ν.Δ και κάποιες στο “παλιό ΠΑΣΟΚ”, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και η πρόσφατη απόφασή του συντονιστικού τους για τις “κινητοποιήσεις” πάρθηκε από τους προέδρους  των εφτά φορέων που συμμετέχουν σε αυτό, χωρίς καν να ρωτηθούν τα μέλη των διοικήσεων αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ούτε και οι υπόλοιποι φορείς!

Ουσιαστικά αποτελούν την “άρχουσα τάξη” του νησιού, που για δεκαετίες ολόκληρες καθορίζει τα πράγματα στον τόπο μας και φυσικά έχει μεγάλες ευθύνες για τα χρόνια και μεγάλα αναπτυξιακό προβλήματα του. Μικρή σχέση έχουν με τα μικρά και φτωχά στρώματα των επαγγελματιών και επιστημόνων, αφού, όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί  από έναν από τους προέδρους των 16, “αυτοί (δηλαδή οι μικροι και οι φτωχοί) δεν μας ενδιαφέρουν γιατί δεν είναι βιώσιμοι”!!!!

Λειτουργώντας σαν άρχουσα τάξη, έχουν καταφέρει να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι “τα δικά τους συμφέροντα είναι και τα συμφέροντα όλων των κατοίκων του νησιού”.

«Αν καταστρέψουν εμάς, καταστρέφουν το νησί«, αυτό είναι το μήνυμα που αυτή τη φορά εκπέμπουν, μετατρέποντας το δικό τους συμφέρον σε συμφέρον όλου του νησιού και ζητώντας, από τους φτωχούς της Λέσβου να τους ακολουθήσουν.

Θα χάσουμε τις επιδοτήσεις… θα μας διώξουν από την Ευρώπη … θα καταστραφούμε… κίνδυνοι επιδημιών…τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία …θα χάσουμε …την ελληνικότητά μας…αν καταστρέψουν εμάς, καταστρέφουν το νησί! Αυτά είναι πάντα τα συνθήματα τους!