ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Μέχρι πότε θα μας κλέβουν το αύριο;

Αν πιστέψουμε τα γραφόμενα και τα λεγόμενα των ΜΜΕ της διαπλοκής κάθε μέρα που έχει περάσει από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα μετά της εκλογές του Σεπτέμβρη, είναι μέρα “κλαυθμών και οδυρμών”.

«Μειώσεις μισθών», «σφαγή των συνταξιούχων», «ακρίβεια που φουντώνει»  «σκληρά μέτρα» αυτά και πολλά άλλα θα συμβούν, …”αύριο”. Το “αύριο” της κάθε μέρας που έχει περάσει από τότε είναι “σκέτη καταστροφή”.

Τι και αν από τότε έχουν περάσει πολλά “αύριο”, τι και αν η “καταστροφή” που ευαγγελίζονται δεν “ήλθε σήμερα”, τι και αν δεν έχουν μειωθεί οι μισθοί, τι και αν κανένας φτωχός δεν χάνει το σπίτι του, τι και αν “από την ίδια του την πείρα” ο φτωχός κόσμος ανασαίνει μέρα με την ημέρα, αυτοί τον χαβά τους.

Επενδύουν στον φόβο ενός “αύριο” που σαν το μπαλάκι που κυνηγάνε τα σκυλιά μετακινείται συνεχώς μέρα με την ημέρα για την επόμενη μέρα.  Σπέρνουν τη μπίχλα τους για να μην αφήσουν σε ησυχία τον κόσμο να ανασάνει, αφού για πρώτη φορά από το τόσο υπαρκτό “χτες” τους μπορεί να το κάνει.

Όμως  μέχρι πότε η διαπλοκή θα μπορεί να μας απειλεί και να μας σκοτώνει κλέβοντας μας το “αύριο”; Μα για όσο της επιτρέπουμε εμείς. Όσο δηλαδή δεν καθόμαστε να δούμε το “τώρα” μας και να το συγκρίνουμε με το “χτες τους”…