ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Να γιατί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Το σύστημα της διαπλοκής και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να ρίξουν, με κάθε τρόπο, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό που φοβούνται, πάνω από όλα, είναι ότι τώρα πια τα “αστεία τελείωσαν” και ήλθε η ώρα να περάσουν από το ταμείο!

Η λίστα με τα 1.207.047 ονόματα

Μία λίστα με 1.207.047 ονόματα φορολογουμένων, που περιλαμβάνονταν σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, από τη λίστα Λαγκάρντ έως αυτή με τους διοικητές και τους υποδιοικητές του ΕΣΥ που ελέγχονται, έχει συντάξει η Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.

Η λίστα αυτή αποτελεί πλέον τον οδηγό για τη διενέργεια των ελέγχων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Το αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000  για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012.

Τη λίστα από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο

Τη λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη

Τη λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο Ε.Σ.Υ. κ.α.

Πως γίνονται οι έλεγχοι

Με τα στοιχεία από τις λίστες να έχουν ενοποιηθεί, η νέα βάση δεδομένων έχει συνδυαστεί με την φορολογική διοίκηση, για να υπάρχει πλέον αυτοματοποιημένη ελεγκτική διαδικασία.

Η φορολογική διοίκηση έχει αναπτύξει μία ελεγκτική εφαρμογή που απομονώνει αυτόματα τις πρωτογενείς καταθέσεις και ο ελεγκτής έχει εικόνα για το τι είναι προς έλεγχο.

Ο ελεγκτής με το ΑΦΜ έχει μία πρώτη εικόνα για τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων, μετά την απομόνωση των πρωτογενών καταθέσεων, οπότε ενεργοποιείται η διαδικασία πρόσκλησης στον ελεγχόμενο, για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ήδη το «ραβασάκι» μόνο όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς έχει αποσταλεί σε 1.000 ελεγχόμενους, ενώ ο έλεγχος δεν περιορίζεται στις καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και σε αυτές στο εσωτερικό.

Ενδεικτικές της επιτυχίας είναι οι συνολικά 13.000 δηλώσεις εθελούσιας αποκάλυψης, με έναν νόμο που όλοι έσπευδαν να πουν ότι θα είναι αποτυχημένος,

Ραβασάκια για όλους τους «ενδιαφερόμενους»

Σύντομα, θα γίνει μαζική αποστολή προσκλήσεων, όπου που θα εντοπίζονται οι χρήσεις με σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ τραπεζικών δεδομένων και φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι προκειμένου να μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση για την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων.

Μέσα στον Φεβρουάριο, αυτό γίνεται για όσους έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων τους, οι οποίοι κατ΄εξαίρεση έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τροποποιητικές δηλώσεις.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει αντίστοιχη αποστολή για όσους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, αλλά η πρόσκληση που θα λάβουν θα περιλαμβάνει τις χρήσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί διαφορές.

Τα “προειδοποιητικά πυρά” της κυβέρνησης.

Ολα τα παραπάνω το σύστημα της διαπλοκής τα έχει υπόψη του και όσα δεν τα γνωρίζει τα υποψιάζεται. Ο πόλεμος γίνεται ασύμμετρος.

Ομως τα “προειδοποιητικά πυρά” που έχει ρίξει η κυβέρνηση, βγάζοντας στην επιφάνεια μερικές “καραμπινάτες” υποθέσεις (π.χ. υπόθεση Ψυχάρη) αρκετούς τους έχουν φοβίσει.

Δεν είναι τυχαίο από αυτή την άποψη, ότι από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του νόμου για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων πάνω από 13.000 φορολογούμενοι που περιλαμβάνονται στις λίστες, έσπευσαν να ενταχθούν σε αυτόν!

Το σύστημα της διαπλοκής τρέμει. Αυτό το σύστημα δεν είναι μόνο στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, αλλά απλώνεται και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Με σιγουριά, κάποιοι από όσους περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες είναι και στη.. γειτονιά μας!

Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το μένος με το οποίο αρκετοί καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης, καλό να έχετε υπόψη σας και αυτή την πλευρά. “Δείτε το κρυμμένο χρήμα” που λένε και οι ξένοι και αυτό το χρήμα αυτή η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να το αποκαλύψει!