ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Οι “παρωπίδες”…η “φώτιση” και τα πείσματα του Δήμου Λέσβου

Η πρόσφατα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, για την συνάντηση των Γ. Πάλλη και Β. Τεντόμα με τον Γ.Γ. Επενδύσεων Π. Κορκολή λέει το αυτονόητο: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενισχύσει οικονομικά, από το ΠΔΕ, τον Δήμο Λέσβου, προκειμένου να καλύψει τις δαπάνες που έκανε, ο Δήμος, για την διαχείριση των επιπτώσεων του σεισμού, αρκεί κάποιος να το ζητήσει!

Μάλιστα, ο Π. Κορκολής, υπέδειξε και πώς πρέπει να γίνει αυτό: “το σχετικό αίτημα του Δήμου, να υποβληθεί άμεσα στην Περιφέρεια, εάν φυσικά δεν έχει γίνει ακόμα, η οποία με την σειρά της θα πρέπει να ενεργήσει προκειμένου να υπάρξει η εκταμίευση των σχετικών πόρων για λογαριασμό του”.

Τι το διαφορετικό, μπορεί να καταλάβει κάποιος από αυτό; Οταν μάλιστα γνωρίζει ότι, όπως και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και τώρα ο Δήμος Λέσβου, ζητάει οικονομική ενίσχυση από την κεντρική κυβέρνηση αλλά ουσιαστικά την ζητά δια… ανακοινώσεων και επιστολών; Δηλαδή, ουσιαστικά, αρνείται να ακολουθήσει την προβλεπόμενη, καλώς ή κακώς, διαδικασία, αυτή μέσω της Περιφέρειας και ζητά να φτιαχτούν, ειδικά για αυτόν, που “δεν μιλάει με την Περιφέρεια”, άλλες διαδικασίες;

Καμία “φώτιση”, λοιπόν, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του, όπως, μέσα από μια ανάλυση, μεγαλύτερη της σελίδας, προσπαθεί να μας διαφωτίσει τοπική εφημερίδα.  Για όποιον κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να πει το αυτονόητο: “Καλές οι φωνές, αλλά για σοβαρά θέματα, όπως αυτό της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου, κάποιοι πρέπει να κάνουν πέρα τα πείσματα τους και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν”