ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Περί “kolotoumpas” ο λόγος…

Με αφορμή άρθρο “περί kolotoumpas” που δημοσιεύτηκε σε καθημερινή εφημερίδα

Αν θυμόμαστε καλά και θυμόμαστε καλά, ΟΛΑ σχεδόν τα κόμματα ψήφισαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στη Βουλή το 2015 και μαζί και ο X. Αθανασίου. Άλλωστε η Ν.Δ. θεωρεί επιβεβλημένη την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας και του δόγματος “όσα κι άλλα τόσα” μέτρα…

Αν κάποιος λοιπόν έκανε kolotoumpa και υποκριτικά προσήλθε στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του ΦΠΑ ήταν ο Χ. Αθανασίου και η ακολουθία του, τον οποίο η καλή εφημερίδα τον έχει πάντα υπό καθεστώς προστασίας.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ για να μην πραγματοποιηθεί χρειάζεται ΚΑΙ ρήξη με τους δανειστές και τουλάχιστον να τεθεί σε κίνδυνο η διαπραγμαγμάτευση.  Ολοι αυτοί οι φορείς που διοργάνωσαν τα συλλαλητήρια όμως είναι αντίθετοι με όλα τα παραπάνω.

Αν υπάρχει λοιπόν κάποια αντίφαση και άλλη kolotoumpa τότε είναι στην πολιτική των όψιμων επικριτών της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ και όχι του Γ. Πάλλη και της κυβέρνησης που έδωσαν αγώνα για να κερδίσουν ότι μπορούσαν.

Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τον εαυτό της αλλά με θεσμούς που είναι πολύ περισσότερο ισχυροί από αυτήν κι όμως το παλεύει.

Αν διαπραγματεύονταν αυτοί που έλεγαν ναι σε όλα, αυτοί που ζητούσαν ακόμα περισσότερα μέτρα από τους δανειστές, όσοι έταζαν Ζάππεια και διαφορετικά μείγματα πολιτικής αλλά συμβιβάστηκαν αμέσως μόλις τους τράβηξαν το αυτί δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι αναμάρτητος, αν λοιπόν διαπραγματεύονταν αυτοί θα είχαμε αποχαιρετίσει πριν δυο χρόνια τον ΦΠΑ στα νησιά. Και χωρίς αντισταθμιστικά και μεταφορικά ισοδύναμα.

Δεν θυμόμαστε τότε. η συγκεκριμένη εφημερίδα, να έγραφε για “kolotoumpa Αθανασίου και Σαμαρά” όταν ο Σαμαράς ήρθε στην εξουσία τάζοντας άλλο μείγμα πολιτικής με τα Ζάππειο και αμέσως με την εκλογή του ανακοίνωσε την ιδιοκτησία τους προγράμματος των δανειστών και στο πρώτο του ραντεβού με την Μέρκελ αναφώνησε “ουδείς αναμάρτητος!”