ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Τι είπε στους δημάρχους των νησιών ο Α. Τσίπρας για τον ΦΠΑ

Στην συνάντηση (Τρίτη) των δημάρχων των νησιών με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, συμμετείχε εκ μέρους των επιμελητηρίων και των τριών νησιών ο Παρασκευάς Φραντζέσκος (β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου).

Ο Π. Φραντζέσκος έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, λέει:

«Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και ειλικρινής. Κάνει τα πάντα για τη διατήρηση, αλλά παράλληλα σχεδιάζει και τις επόμενες μέρες».

Επιπλέον, ανέφερε πως τα επιμελητήρια διεκδικούν εδώ και πολύ καιρό το μεταφορικό ισοδύναμο, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός ήταν επίσης απόλυτα ενημερωμένος και -όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των επιμελητηρίων των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου- συζητήθηκε το ζήτημα όχι σε επίπεδο παράτασης αλλά μόνιμης λύσης.

Βεβαίως οι λεγόμενοι “φορείς” έχουν… άλλες πληροφορίες¨” (από που άραγε;) και από χτες το μεσημέρι (πριν ακόμα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό) έχουν βαρέσει… συναγερμό, μιλώντας για “νέες Ακαδημίες”.

¨Δεν διαπραγματεύτηκε καλά ο Τσακαλώτος και η κυβέρνηση”, λένε, υπονοώντας προφανώς, ότι μια άλλη κυβέρνηση θα τα κατάφερνε… καλύτερα. Απλά από “σεμνότητα” δεν φωνάζουν το όνομα του Μητσοτάκη….