ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Το μέγεθος της υποκρισίας του παλιού και ξεπερασμένου συνδικαλισμού

Πρόσφατα επισκέφτηκε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και το Νοσοκομείο ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Γ. Πάιδας.

Μέσα σε όλα τα άλλα αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση. Έχει ενδιαφέρον τι λέει για αυτήν στην τοπική εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της υποκρισίας αλλά και τις διγλωσσίας που χρησιμοποιούν για να θολωθούν τα νερά τόσο τα κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη, όσο και από τους εγχώριους απολογητές του παλιού και ξεπερασμένου συνδικαλισμού.

 

Με τίτλο “ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ” ο κος Πάιδας αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα, μας απασχολεί επίσης η λεγόμενη αξιολόγηση, που σε πρώτη φάση εξαιρεί μόνο τους εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία γι’ αυτούς μεταφέρεται σε ύστερο χρόνο.

Εμείς ως ΑΔΕΔΥ, δεν λέμε όχι στην αξιολόγηση, αρκεί να τηρηθούν κάποια κριτήρια και προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, να εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου για αξιοκρατικές επιλογές στελεχών σε όλο το Δημόσιο Τομέα και για αξιολόγηση. Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει ακόμη οι επιλογές αυτές παρά μόνο τοποθετήσεις και διορισμοί ημετέρων και φίλων της κυβέρνησης αυτής.

Κατά την άποψή μου, κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει να φοβηθεί κάτι από την αξιολόγηση, εφόσον είναι συνεπής απέναντι στο δημόσιο που υπηρετεί και φυσικά απέναντι στους πολίτες»

Αν παραβλεφθεί το αστείο με τους διορισμούς ημετέρων φίλων της κυβέρνησης – το οποίο δεν αντέχει σε καμιά αντιπαράθεση, όταν για παράδειγμα διευθύντρια πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο έχει τοποθετηθεί  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ- θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τα παραπάνω.

Δεν ξέρω όμως αν συμφωνούν όσοι τον συνόδευαν στις υπηρεσίες και φωτογραφίζονταν μαζί του.