ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Φωνάζει ο κλέφτης” και η “ηθική αυτουργία του ΣΥΡΙΖΑ”

Μάλλον κάνουν λάθος εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που απαντώντας στην προπαγάνδα των κομμάτων και των καναλιών της διαπλοκής, που με αφορμή την βομβιστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, επιχειρούν ούτε λίγο ούτε πολύ να δείξουν ως …ηθικό αυτουργό τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

Κατά τη γνώμη μας, η  επίθεση που δέχεται με αφορμή αυτή την ενέργεια το κυβερνητικό κόμμα, δεν έχει να κάνει με τις, υποτιθέμενες, σχέσεις του με την τρομοκρατία.

Αντίθετα, η ουσία της τρομολαγνικής αυτής επίθεσης και αυτό που κρύβεται πίσω από αυτή είναι ότι το σύστημα της διαπλοκής  χωρίς να το λέει φωναχτά, υπονοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο “ηθικός αυτουργός” στη συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια και γιατί όχι και σε μελλοντικές, γιατί, όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδόμησε στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας το σύστημα που αυτοί είχαν δημιουργήσει.

Αυτό μάλιστα συνεχίζει να το κάνει μέσα από τις διάφορες κοινοβουλευτικές εξεταστικές επιτροπές.

Όλα αυτά είναι που “διχάζουν την ελληνική κοινωνία” και λειτουργούν ως “φυτώριο των τρομοκρατών”.

Η “ηθική αυτουργία” του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακριβώς να κάνει με ότι αυτός τα έβαλε με τα “όσια και ιερά” του ελληνικού αστισμού, τον “στυλοβάτη του έθνους”, τα έβαλε με την διαπλοκή, τις μίζες, την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και όλες τις λοβιτούρες τους.

Με την πρώτη λοιπόν  ευκαιρία που τους την έδωσαν οι ανεγκέφαλοι που βλέπουν τον εαυτό τους ως “λαϊκό τιμωρό” τον δείχνουν ως αυτόν που “υποκινεί την τρομοκρατία”, μήπως μπορέσουν και πείσουν τους νοικοκυραίους ότι με τις πράξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ “υπονομεύει το καθεστώς”!