ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Καμπανάκι για το νέο κολυμβητήριο! Ο δήμος Λέσβου πρέπει να προλάβει τις προθεσμίες για να ενταχθεί το έργο στο Π.Δ.Ε

Στις 10 του Οκτώβρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκπνέει η προθεσμία που έχει ο Δήμος Λέσβου, προκειμένου να υποβάλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον πλήρη φάκελο για την ένταξη του έργου κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αν γίνει αυτό κατορθωτό, τότε το έργο θα μπορέσει να ξεκινήσει, ακόμα και μέχρι τα τέλη του 2017, διαφορετικά τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ακόμα και για την επόμενη χρονιά!

Οπως είναι γνωστό, το έργο της κατασκευής του νέου, ανοιχτού, κολυμβητηρίου, είναι ένα έργο που η ένταξη του στο πρόγραμμα της ΓΓΑ, είχε επίσημα συμφωνηθεί και ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί μας του Γ. Γ. Αθλητισμού Ι. Συναδινού, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Τότε,  ο Ι. Συναδινός, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Γ.Γ.Α να «χρηματοδοτήσει την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου, στον χώρο που ήδη έχει υποδείξει ο Δήμος Λέσβου». Όπως είπε: «οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το ΠΔΕ και εφόσον ο δήμος ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες το έργο θα ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα και πάντως εντός του 2017″.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας, είχε συνδέσει και το έργο του κλειστού γυμναστηρίου, με την έναρξη της κατασκευής του κολυμβητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Λέσβου πρέπει να έχει την απαραίτητη ετοιμότητα – και εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε σε αυτό – έτσι ώστε, με το τέλος τη κατασκευής του κολυμβητηρίου, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή και του κλειστού γυμναστηρίου.»

Σημειώνουμε ότι η  αρχική ημερομηνία για την υποβολή του πλήρους φακέλου της μελέτης για την ένταξη του κολυμβητηρίου στο ΠΔΕ ήταν στο τέλος του περασμένου Μαΐου. Ολοι οι φάκελοι που είχαν κατατεθεί στην ΓΓΑ μέχρι εκείνη την ημερομηνία εντάχθηκαν στην “πρώτη φάση” του ΠΔΕ της Γ.Γ.Α, για το έτος 2007, ενώ από την Λέσβο εντάχθηκαν τα έργα εκσυχρονισμού του γηπέδου της Αντισσας και το 5Χ5 του Πλωμαρίου.

Οπως είχαμε γράψει με την ευκαιρία της επίσκεψης και των ανακοινώσεων του Ι. Συναδινού “στον Δήμο Λέσβου και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του, πέφτει από εδώ και πέρα το βάρος, τόσο για την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου στα Θέρμα, όσο και για την ανακαίνιση των γηπέδων του νησιού, από την στιγμή που, όπως ανακοίνωσε και διαβεβαίωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, η γενική γραμματεία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τόσο την κατασκευή του κολυμβητηρίου, όσο και τον εκσυχρονισμό γηπέδων, με στόχο σε βάθος 2 ή 3 χρόνων, όλα τα γήπεδα του νησιού «να πρασινίσουν».

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τις 10 του Οκτώβρη, ο Δήμος Λέσβου θα κάνει τα “αδύνατα δυνατά”, προκειμένου να μην χαθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο για το νησί μας!