ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Είναι δυνατόν να μην παίρνουν τον Τσίπρα στο κυνήγι;

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

«Τίποτα δεν θα ξεχαστεί»

Τη διαβεβαίωση ότι θα πηγαίνει κάθε μήνα στο Μάτι έδωσε στους κατοίκους ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε «το μεγάλο στοίχημα είναι σε έναν χρόνο από τη φωτιά, το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή όχι μόνο να έχει αποκατασταθεί αλλά να έχει γίνει ένα πρότυπο οικισμού». (αναλυτικά)

Ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωσαν ζωές στο Μάτι

Άμεση είναι η κινητοποίηση της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στους τρεις μετανάστες ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφισαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους. (αναλυτικά)

Τη στολή του Μακεδονομάχου φοράει ξανά ο Μητσοτάκης

Τώρα που φαίνεται ότι τα διάφορα  καταστροφολογικά σενάρια της αντιπολίτευσης στο πεδίο της οικονομίας καταρρέουν, ο πρόεδρος της ΝΔ, για μια ακόμα φορά, εμφανίζεται ως όψιμος  «μακεδονομάχος»,  εξαιτίας της επικείμενης παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες. (αναλυτικά)

Κομισιόν: Εντός δημοσιονομικών στόχων η Ελλάδα

Οι θεσμοί περιμένουν να δουν τι έχουν να πουν οι ελληνικές αρχές για τις συντάξεις. (αναλυτικά)

Όταν ο Κουμουτσάκος έκανε μήνυση στη Γεροβασίλη, ήταν απλά… Τρίτη

Απάντηση Κοτζιά σε Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες»

Στο μείζον ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, παρουσία και του Τούρκου ομόλογού του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. (αναλυτικά)

20 +1 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Τι αναφέρει αναλυτικά το υπουργείο Παιδείας. (αναλυτικά)

«Η κ. Κεραμέως δεν έχει καταλάβει ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τις αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας»

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη δήλωση της κ. Κεραμέως. (αναλυτικά)

To υπουργείο Εργασίας απαντάει στο «χιουμοριστικό ρεπορτάζ» του «Ελ. Τύπου» για τις συλλογικές συμβάσεις

Με μία καυστική ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας απαντάει σε ρεπορτάζ με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως αρνητική εξέλιξη η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης. (αναλυτικά)

Τηλεοπτική πρόσβαση σε 410.000 μόνιμους κάτοικους των «λευκών περιοχών»

Πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των ελληνικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας θα έχουν οι περιοχές της χώρας – που έως σήμερα δεν απολαμβάνουν τηλεοπτικής κάλυψης – με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. (αναλυτικά)

Αύριο ο τελικός κατάλογος των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών

Τα κανάλια πλήρωσαν 150 εκατ. ευρώ για τον φόρο διαφήμισης είπε ο Ν. Παππάς στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την τηλεοπτική κάλυψη των περιοχών -οι οποίες δεν έχουν σήμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. (αναλυτικά)

Κ. Νοτοπούλου: Η 83η ΔΕΘ θα έχει ιδιαίτερο κοινωνικό, επιχειρηματικό, οικονομικό και πολιτιστικό αποτύπωμα

Τη μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, θα εγκαινιάσει στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας: για να καλυφθεί η ζήτηση για εκθεσιακούς χώρους στην 83η διοργάνωση, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, έχουν ανοίξει μέχρι και “πατάρια” που είχαν να χρησιμοποιηθούν για ένα τέταρτο του αιώνα, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης. (αναλυτικά)

Περιφέρεια Αττικής: Ενίσχυση του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού με τεχνολογικό εξοπλισμό

Το εξειδικευμένο έργο του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της χρηματοδότησης της προμήθειας αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ. (αναλυτικά)