ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Επίδειξη αστυνομικής ισχύος στο ΠΙΚΠΑ

 

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα το πρωί στην περιοχή της Νεάπολης Μυτιλήνης, όπου βρίσκεται η πρότυπη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ.

Κλειστοί οι δρόμοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει την περιοχή γύρω από τη δομή.

Έλεγχοι γίνονται στους διερχόμενους πολίτες και απαγορεύεται η προσέγγιση  στην πύλη εισόδου του ΠΙΚΠΑ. Απαγορεύεται η είσοδος  σε δικηγόρους, σε ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.  Απαγορεύεται η συγκέντρωση σε αλληλέγγυους  που έσπευσαν στην περιοχή και σε δημοσιογράφους. Οι εικόνες της ντροπής απαγορεύεται να καταγραφούν…

 Η περιοχή είναι περικυκλωμένη. Έξι  λεωφορεία της αστυνομίας έχουν μπει μέσα στη δομή.

Όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί από την αστυνομία για την «ειρηνική εκκένωση» της δομής του ΠΙΚΠΑ.  Είναι γνωστό ότι στη δομή φιλοξενούνται  74 ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα, οικογένειες με μικρά παιδιά, γεγονός που δεν δικαιολογεί την παρουσία τόσο μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Η αστυνομία επέλεξε να προβεί στην εκκένωση ενός χώρου αλληλεγγύης και αξιοπρεπούς διαβίωσης με αυτό τον τρόπο, με  μια δυσανάλογη επιχείρηση επίδειξης ισχύος.

Γιατί η  ελληνική αστυνομία έχει ανάγκη να επιδείξει την ισχύ της αντιμετωπίζοντας τους ευάλωτους και τα μικρά παιδιά  σαν εγκληματίες,  τη στιγμή που οι Παππάδες  της Χρυσής Αυγής της γλιστρούν μέσα από τα χέρια…