ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Καρά Τεπέ / Άφησαν πρόσφυγες και μετανάστες στο έλεος της πλημμύρας

Ο προσωρινός καταυλισμός στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο που μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή της Μόριας, είναι τόσο πρόχειρα κατασκευασμένος που από τις πρώτες μικρές βροχές πλημμύρισε.

Τις τελευταίες ημέρες που ο καιρός αγρίεψε, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι εκτεθειμένοι στους δυνατούς ανέμους, με τις σκηνές να τις φουσκώνει ο αέρας, έτοιμες να τις πάρει μαζί του. Μετά από τις τελευταίες δυνατές βροχές πλημμύρισε ο καταυλισμός εκ νέου. Το κράτος απών κι εδώ, με τον υπουργό Μετανάστευσης να κάνει δηλώσεις μόνο για την νέα κλειστή δομή που ετοιμάζει στα όρη και τα βουνά της Λέσβου, κι αυτή από του χρόνου όμως.

Το twitter έχει πάρει «φωτιά» διεθνώς για τις άσχημες συνθήκες στον προσφυγικό καταυλισμό. «Ντρέπομαι βαθιά για αυτό που εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση!» γράφει χρήστρια. Άλλος χρήστης σημειώνει «Ήταν μια άθλια νύχτα στη Moria 2. Και ο χειμώνας δεν ξεκίνησε καν. Έχω δάκρυα στα μάτια μου, είμαι θυμωμένος. Αισθάνομαι ανίσχυρος, δεν καταλαβαίνω γιατί οι πολιτικοί θέλουν τους ανθρώπους να υποφέρουν».

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται στη νέα δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ)», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Λέσβου, αναδεικνύοντας εκ νέου τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, «βρίσκονται εκτεθειμένοι στο κρύο, παλεύοντας κυριολεκτικά με τους ανέμους που πλήττουν κατά καιρούς το νησί. Οι ελλείψεις πολλές, όπως το ζεστό νερό, η περιορισμένη έως ανύπαρκτη πρόσβαση σε υγειονομικές εγκαταστάσεις (μπάνια/ τουαλέτες) και η ανεπαρκής υγειονομική περίθαλψη».

Αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την κατάσταση στο καταυλισμό.

Iuventa10
@iuventa10

Es war ne Scheissnacht in Moria 2. Und der Winter hat nicht mal angefangen. Ich hab Tränen in den Augen, bin verdammt wütend. Ich fühl mich machtlos, kann nicht verstehen, warum Politiker WOLLEN, dass die Menschen leiden. Wie viele werden den Winter nicht überleben? FICK DICH EU!

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Kostas Arvanitis
@kostarvanitis

Mrs Beate Gminder’s and Mr

smiles once again failed to prevent muddy waters from flooding the #Kara_Tepe camp.>>> #migration

Εικόνα